Genelkurmay'dan yasadışı dinleme soruşturması

Taraf Gazetesi'nin manşetinde yer alan "Genelkurmay 2. Başkanı Aslan Güner, 2007'de "PKK'lıları dinleyeceğiz" gerekçesiyle İsrail'den aldırdığı cihazla iki bin kişiyi yasa dışı olarak dinlettiği" iddiasına, TSK jet hızında soruşturma açtı.

Genelkurmay Başkalığı'nın web sitesinden yapılan açıklamada, Bugünkü bir gazetede bölücü terör örgütüne yönelik olarak temin edilen bir teknik cihazın başka maksatlarla da kullanıldığı şeklinde bir haber yer almıştır. Konu ile ilgili idari soruşturma başlatılmıştır denildi.

Taraf Gazetesi, manşetinden duyurduğu Mehmet Baransu imzalı haberde, Genelkurmay 2. Başkanı Aslan Güner'in 2007'de "PKK'lıarı dinleyeceğiz" gerekçesiyle İsrail'den aldırdığı cihazla iki bin kişiyi yasa dışı olarak dinlettiğini iddia etmişti.