40 Derecede Zafer Bayramı Coşkusu

Adana'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü, 40 derece sıcaklığa rağmen büyük bir coşkuyla kutlandı. Eline Türk bayrağını alan Adanalılar, Uğur Mumcu Meydanı'nı doldurdu.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da coşkuyla kutlandı. Tören sabah erken saatlerde Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından kutlamalar Uğur Mumcu Meydanı'nda devam etti. Burada Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, askeri aracın üzerinden halkı selamladı.
Kentte hava sıcaklığının yaklaşık 40 derece, nemin ise yüzde 40'larda olmasına rağmen Adanalılar zafer coşkusuyla alanı doldurdu. Sıcağa karşı Adanalılara Türk bayrağı motifli şapka dağıtıldı. Kutlamalara gelen bazı çocukların askeri üniforma, bazı çocukların Atatürk baskılı tişört, bazılarının ise Türk bayrağı motifli tişört giymesi dikkat çekti.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Yüzbaşı Fatih Alatakı, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasıyla başladığını ve Sakarya Savaşı'nda düşmanın saldırı gücünün kırıldığını anlatarak, "30 Ağustos Meydan Muhaberesi ise Türk'ün yeniden var oluşunu simgeler. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir imparatorluğun küllerinden yeniden bir devlet kurma gücünün tam olarak ortaya çıktığı gündür. Bugünden sonra çağdaş Türkiye'nin temelleri atılmıştır. Türk'ün bu zaferi en haklı zaferidir" dedi.

Konuşmaların ardından tören yürüyüşü yapıldı. Bu sırada bazı gazilerin duygulandığı gözlenirken, şehit yakınları da tören yürüyüşü yapan askerleri selamladı.