Mhp'den 12 Eylül Referandumu Açıklaması

MHP İl Başkanı Mehmet Erdoğan bir basın toplantısı düzenleyerek 12 Eylül referandumu öncesinde yapacakları çalışmaları anlatırken, ülkede yaşanan terör olaylarını değerlendirdi.

Mhp'den 12 Eylül Referandumu Açıklaması
MHP İl Başkanı Mehmet Erdoğan İl ve İlçe yönetimi ile birlikte partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Erdoğan'ın gündeminde 12 Eylül referandumu vardı. Başkan Erdoğan, 5 Ağustos Perşembe günü MHP Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Prof.Dr. Münir Kutluata ve Milletvekillerinin de katılacağı referandumu içeren basın toplantısını il ve ilçe yönetimi ile birlikte değerlendirmek üzere toplandıklarını anlattı.
Başkan Erdoğan açıklamasında son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek, iktidarın yaşanan olayları ve süreci referanduma bağlamakla suçladı. Erdoğan konuşmasında " Ülkemizin içinde bulunduğu ortam 12 Eylül'de yapılacak olan referanduma kitlenmiş vaziyette. Ülkemizin her tarafındaki terör hadiseleri de maalesef iktidar tarafından yanlış tespit ve değerlendirmeler neticesinde referanduma bağlanmak gibi sığ bir analizle yapılmak isteniyor. Şimdi bugün de Ordu'da zannedersen menfur bir saldırı hadisesi gerçekleşti, jandarmaya karşı. Bugün ülkenin her yerinde maalesef terör örgütü güvenlik güçlerimizi hedef alıyor. Bir çok vatan evladı şehit oluyor. Bir çok ailenin ocağına ateş düşüyor ve milletimizde büyük üzüntülere, acılara neden oluyor. Bunun müsebbihi, geçtiğimiz yıllarda bir çok şeyler olacak diye başlayan, maalesef bugün geldiğimiz noktada kan ve gözyaşı ihanet olarak karşımıza çıkan açılım projesinin neticeleri. Bugün hepimizin gözü önünde cereyan ediyor. Bu süreci referanduma bağlamak gafletinde olan iktidar maalesef hala kavrayamamış, anlayamamış ve algılayamamış. Ülkede bölücü bir terör sorunu vardır. Bu sorunu hedefi, terörün hedefi, bellidir.Türkiye Cumhuriyeti devletini üniter yapısını yok edip vatan topraklarını bölmek ve bu topraklar üzerinde yeni bir devlet peydah etmekle alakalı, nihai hedefleriyle alakalı bir mücadele içindedirler. Bunu anlamak lazım. Buna göre tedbirler almak lazımdır. Bu sürecin neticesinde de geldiğimiz süreçte maalesef terör örgütünü hedeflemiş olduğu ve AKP'nin de açılım süreci ile başlatmış olduğu zihinlerdeki bölünmeyi gerçekleştirmek ve etnik temelde milleti bölmek ve çatışma haline getirmekle alakalı PKK'nın yapmış olduğu provakasyonlar neticesinde, ülkemizin bazı yörelerinde çok üzücü bizi endişelendiren bazı olaylar meydana gelmiştir. Bir an önce vatandaşlarımızın sağduyulu olarak bu süreci bir etnik çatışmaya döndürmekle alakalı, PKK ve onu ortaya çıkaran güçlerin oyununa gelmemeleri ile ile alakalı uyanık olmaları ve bin yıldır birlikte kardeşçe yaşadığımız vatandaşlarımızla bir etnik temelde çatışmanın tuzağına düşmemek gerekmektedir. Biz bin yıldan beri bir yaşadık. İnşallah bin yıl sonra da beraber yaşamaya devam edeceğiz. Bu yüzden bu tuzağa düşmemeliyiz" dedi.
MHP'nin ve ülkücülerin bir çatışmanın içine çekilmeye çalışıldığını iddia eden Başkan Erdoğan, " Özellikle Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli bu konudaki hassasiyetini defaten dile getirmiştir. Ve bu hiçbir zaman milliyetçi hareketçilerin ve ülkücülerin etnik bir çatışmanın tarafı olmayacağı ve asla sokakta olmayacağı iktidara gelerek devletin meşru güçleriyle bu meseleyi halletmekle alakalı çalışma içinde olacağını ifade etmiştir. Genel Başkanımızın talimatı ve Genel Merkezimizin tutumu, tüm teşkilat mensuplarımızla harfiyen uygulanmaktadır. Bundan herkes emin olsun. Milliyetçi hareket mensupları hiçbir zaman ülkenin geleceği ile alakalı bir bölünme senaryosunun kamçısı asla ve asla olmayacaktır. Biz hiçbir şekilde hiçbir mensubumuz hiç bir gencimiz sokakta olmayacak. Çünkü bu meseleler sokakta çözülecek meseleler değildir. Milliyetçi hareketin mutlaka ve mutlaka iktidarda olması gerekiyor. Bu konuyla ilgili çalışmalara da meşru sınavlar içinde yasal haklarımızla demokrasi mücadelesi içinde siyasi parti olarak her türlü demokratik zemini kullanarak bu mücadeleyi devam ettiriyoruz. Bu mücadele neticesinde milletin rızasıyla iktidara gelip kendi çözümümüz bakış açısı doğrultusunda mutlaka MHP terörü bitirecektir. Güneydoğuda yaşayan kardeşlerimizle de vatandaşlarımızla da ülkenin dört bir yanındaki insanların zaten var olan kardeşliği pekiştirecek tedbirleri mutlaka alacaktır" dedi.
Başkan Erdoğan 12 Eylülde yapılacak referandum öncesinde çalışmaların sürdüğünü ve parti olarak hazırladıkları tanıtıcı broşürleri gösteren Başkan Erdoğan" 12 Eylülde yapılacak olan referandumla alakalı Genel merkezimiz ve il teşkilatlarımız yoğun bir çalışma içindedir. Bunla alakalı neden hayır oyu kullanmamız gerektiği noktasında Genel Merkezimizin yayınlamış ve teşkilatlarımıza göndermiş olduğu vatandaşlarımıza ulaştıracağımız broşürlerimiz geldi. Bunların yerel yayın organları başta olmak üzere herkese dağıtacağız. Bu broşürlerde hiçbir şey söylemiyorlar sadece hayır diyorlar eleştirilerinin cevapları ve önümüzdeki süreçte AKP' nin hedeflediği gizli niyetlerinin birinci aşaması olan ilk Anayasa değişikliği olan 12 Eylüldeki Anayasa değişikliği ile ilgili vatandaşlarımızın neden hayır oyu kullanması gerektiği nedenleri ile birlikte detaylı bir şekilde, bu broşürde izah edilmiştir. Ayrıca yine vatandaşlarımıza dağıtılacak olan hukuksuzluğa, ayrışmaya, yolsuzluğa, ızdıraba, riyakarlığa, hayır adı altında broşürlerimiz var. Ülkem için bir oyun var. Adı altında bir çalışmadır bu" dedi.
Hazırlanan broşürleri gösteren basın mensuplarına gösteren başkan Erdoğan " Bu broşürde kısa başlıklarla vatandaşlarımızın Anayasa değişikliğine neden hayır oyu kullanmaları gerektiği anlatılıyor. Partimizin hem bu kitapçıklarla ve broşürlerle ilgili çalışmaları devam edecektir. AKP yandaş medyası sayesinde diğer medya unsurlarıyla, yandaş medyayı da suskun hale getirmiştir. AKP İktidarı Yandaş sermaye, yandaş memur, yandaş bürokrat oluşturarak kadrolaşma alanında büyük mesafe kat etmiştir" diyerek sözlerini tamamladı.