Fidan hakkında sözlerin hesabı soruldu

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırarak uyardı.

Fidan hakkında sözlerin hesabı soruldu
Bakanlık'ta dün yapılan görüşmenin konusunun, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan’la ilgili sözleri olduğu belirtildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy dün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, Barak'ın sözleri ile ilgili çıkan haberlerden duyulan memnuniyetsizlik dile getirildi.

Basında yer alan haberlerde İsrail Savunma Bakanı Barak'ın MİT Müsteşarı Fidan'ın İran yanlısı olduğunu öne sürerek, Tahran'ın İsrail'in sırlarına ulaşmasından endişe ettiğini belirttiği iddiaları yer almıştı.

"FİDAN İRAN DOSTU"

Barak 25 Temmuz tarihinde İşçi Partisi’nin liderlerine verdiği kapalı bir brifing sırasında Türkiye’nin İsrail’in istihbarat sırlarını İran’la paylaştığından endişe ettiğini söylemişti.

Barak konuşması sırasında Türkiye’nin “bir dost ve önemli bir stratejik ortak” olarak konumunu koruduğunu söylemiş ancak “İran dostu” olarak tanımladığı Fidan’ın İsrail'in sırlarını İran'la paylaşabileceğinden endişe ettiklerini ifade etmişti.

İsrailli bakan, “Türkiye dost bir ülke, stratejik bir müttefik, ancak birİran destekçisi olan yeni MİT Müsteşarı bizi endişelendiriyor” demişti.

İsrail Ordu Radyosu Barak’ın, “Türkiye’ye verdiğimiz birçok önemli sır var. Bunların önümüzdeki birkaç ayda İranlılara açık hale gelebileceğini düşünmek rahatsız edici” dediğini bildirmişti.