15 Dakikada Bir Nikah

Yaz aylarıyla birlikte evlenmek için nikah dairelerine başvuran vatandaşların sayısında büyük artış yaşanırken, merkez Melikgazi ve Kocasinan ilçelerinde her 15 dakikada bir nikah kıyıldığı bildirildi

15 Dakikada Bir Nikah
Yaz aylarıyla birlikte evlenmek için nikah dairelerine başvuran vatandaşların sayısında büyük artış yaşanırken, merkez Melikgazi ve Kocasinan ilçelerinde her 15 dakikada bir nikah kıyıldığı bildirildi.
Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber evlenmek isteyen vatandaşlar soluğu nikah dairelerinde almaya başladı. Ramazan ayının yaklaşmasından dolayı ramazandan önce evlenmek isteyen vatandaşlar nikah dairelerine koştu. Melikgazi Evlendirme Memuru Bekir Yerlitaş, "Ocak ayından bu zamana kadar evlenmek için belediyemize müracaat eden onlarca insan var. Ocaktan beri 5 bine yakın çifti evlendirdik. Kış aylarında günde ortalama 15 kişiyi evlendirirken, bu ortalama yaz aylarında 60 çıktı. Yaz ayının gelmesi ile birlikte evlenmek isteyen vatandaş sayısında büyük artış yaşanıyor. Saat sabah 09.30 başlıyoruz nikah kıymaya, akşam 16.45 kadar devam ediyoruz. Ayrıca, akşam nikahlarımız da devam ediyor. Gece 11'e kadar nikah kıyıyoruz" şeklinde konuştu.
"15 DAKİKADA BİR NİKAH KIYIYORUZ"
Yaz aylarında evlenme taleplerinin arttığını belirten Yerlitaş, merkez Melikgazi ve Kocasinan ilçelerinde her 15 dakikada bir nikah töreni yapıldığını belirtti. Yerlitaş, "O kadar çok evlenmek isteyen var ki, günde 15 dakikada bir nikah kıyıyoruz. Ramazan ayının gelmesi de bu yoğunluğu artırdı. Evlenmek isteyen vatandaşlar, ramazan gelmeden önce evlenmek istiyorlar. Yoğunluk bu nedenden kaynaklı arttı" dedi.