Üstü gelin altı sülün

Mustafa Sandal'ın besteci ve yorumcu eşi, milli basketçi Mirsad'ın kız kardeşi Emina, bu haftaki 'MOLA' konuğu...

Mustafa Sandal'ın besteci ve yorumcu eşi, milli basketçi Mirsad'ın kız kardeşi Emina, bu haftaki 'MOLA' konuğum...
Lale Devri dizisiyle büyük bir aşk hikâyesi çekiyormuşsunuz.
Aslında bol bol vurma kırma olan bir aksiyon hikâyesinde yer almak istiyordum. Kick Box yapıyorum ya. Ama buradaki kız Lale bana çok benziyor, duygusal, sevgi dolu diye seve seve kabul ettim rolü.
Bosna savaşının içinde büyüdün, bıkmadın mı aksiyondan?
Felaket günlerdi onlar. Bizi Boşnağız ama Sırbistan'da doğup büyüdüm. Savaşın kanlı günlerinde çok acı çektik. Babam kardiyolog annem de pediatri hekimiydi. Ekonomi çöktü. İkisinin kazancı ayda 1'er Alman Markı'na düşüverdi. 2 litre süt, 1 ekmek parasına. Kıtlık vardı. Un, şeker, yağ azdı. Karaborsa bir kutu çiçek yağı almak için saatlerce kuyrukta bekledik. Sona doğru NATO Sırbistan'ı bombaladı, her yer yanıp, yıkılıyordu. Ağabeyim Mirsad bizi Türkiye'ye, yanına alarak hayatımızı kurtardı. Şunu söylemeliyim ki, Mirsad benim için ağabeyden çok bir baba gibidir.
BEŞİKTAŞLIYIM AMA...
Ya gerçek baban?
11 yaşımda kaybettim. Çok yakışıklı, iyi yürekli bir insandı. Oğlumuz Yaman'ın doğum günü babamın ölüm yıldönümüne denk geldi. Yaman'ın dünyaya gelişi sanki benim de hayata ilk uyanış günüm oldu. Daha önceki hayatımı uyuyarak geçirmişim gibi hissettim.
Öğrenimin ne?
Mimarlık okumamı istediler sevmedim. Tiyatro, müzik ve prodüksiyon eğitimi aldım.
Mustafa ile Mirsad iyi anlaşıyor mu?
Harika ikili. Kocam da iyi sporcu ama basketbol için kısa. Mustafa çocuğumuz Yaman'ı da Beşiktaşlı yaptı. Evde mecburen Beşiktaşlıyım. Esas Mirsad'ın takımı Fenerbahçe'yi tutuyorum.