SAHİL GÜVENLİK

Ay-yıldızlı ekibimiz, ilk maçında Fildişi Sahili'ne 39 sayı fark attı. Ankara'da tıklım tıklım dolu tribü...


Ay-yıldızlı ekibimiz, ilk maçında Fildişi Sahili'ne 39 sayı fark attı. Ankara'da tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmayı baştan sona üstün götüren, pota altında adeta kuş uçurtmayan Milli Takım'da Ömer Onan attığı 18 sayıyla yıldızlaştı
A Milli Basketbol Takımımız, Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ilk maçında Fildişi Sahili karşısında şov yaptı, salondan 86-47'lik galibiyetle ayrılarak, C Grubu'nun zirvesine yerleşti.
Maça fırtına gibi başlayan ay-yıldızlı ekibimiz, Ömer Onan ve Kerem Tunçeri ile rakip potayı üçlük yağmuruna tutup, yaptığı baskı ile rakibine göz açtırmayınca 5. dakikayı 14-0 üstün geçti. İlk basketini bu dakikada bulan Fildişi önünde üstünlüğünü devam ettiren ve 7. dakikada farkı 16 sayıya (20-4) çıkaran ekibimiz, ilk çeyreği 23-11 üstün bitirdi.
7. dakikadan sonra 4 uzunla sahada yer aldığı için baskısı azalan millilerimiz karşısında daha rahat skor bulmaya başlayan Fildişi, 13. dakikada farkı 6 sayıya kadar indirdi: 25-19. Kerem Gönlüm ile bulduğu basketlerle 16. dakikayı 30-22 önde geçen Türkiye, yakladığı 10-0'lık seri ile devreyi 40-22 üstün bitirdi.
İkinci yarıya iyi savunma ile başlayan ve Sinan'ın art arda bulduğu sayılarla farkı 51-31'lik skorla 20 sayıya kadar çıkaran millilerimiz, son periyota da 53-36 galip girdi.
4. çeyrekte Sinan ve Ömer Onan ile şov yapan, Ömer Aşık'ı da pota altında çok iyi kullanan ay-yıldızlı ekibimiz, rakibine uzun süre potasını kapattı ve arayı giderek açarak, salondan 39 sayı farkla, 86-47 galip ayrıldı.  

Tanjevic takımı kutladı
A Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjevic, tüm takımın çok iyi bir oyun ortaya koyduğunu belirterek,
"Taraftar da muhteşemdi. Motivasyonumuzu en üst düzeye çıkardı" dedi. Tan-
jevic, maçın ardından yaptığı açıklamada, takım olarak hem alan, hem de bireysel savunmayı çok iyi yaptıklarını ifade etti. Takım oyununu da çok iyi oynadıklarını belirten Tanjevic, "Sadece bir oyuncuyu değil, tüm takımı tebrik etmek gerekir" diye konuştu.

Â