Referanduma Doğru

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, referandum çalışmaları kapsamında milletvekilleri Yılmaz Tankut, Kürşat Atılgan ve Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan ile birlikte sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyor

Referanduma Doğru
MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, referandum çalışmaları kapsamında milletvekilleri Yılmaz Tankut, Kürşat Atılgan ve Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan ile birlikte sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyor.
Yıldırım, Adana milletvekilleri Yılmaz Tankut, Kürşat Atılgan, İl Başkanı Ahmet Erdoğan ile birlikte referandum çalışmaları kapsamında ilk olarak Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş'ı ve yönetim kurulunu ziyaret etti.
Yıldırım, burada yaptığı değerlendirmede, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda halk oyuna sunulacak Anayasa değişiklik paketinin ülkenin hiçbir sorununu çözmeyi amaçlamadığını söyledi. Yıldırım, "Anayasa değişikliği şayet kabul edilirse bununla yetinmeyecekler. Önce kendilerine engel olarak gördükleri HSYK'yı ve Anayasa mahkemesini ele geçirecekler. Sonra Başbakan'ın da itiraf ettiği gibi ikinci değişiklik paketi gelecek. Ondan sonra federasyonu gündeme getirecekler. Evet oyuna destek için görüştükleri açıklanan bölücü örgütün talepleri de zaten bu" diye konuştu.
Recai Yıldırım daha sonra milletvekili Yılmaz Tankut'la birlikte Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Kazım Barışık'ı ziyaret etti. Ziyarette bağlı Oda başkanları da hazır bulundu.
Referanduma ilişkin değerlendirmesine burada da devam eden Yıldırım, "Sekiz yıldır tek başına iktidar olmak dahi AKP'ye yetmedi" diyerek şöyle devam etti:
"Mevcut anayasal düzeni içlerine sindiremiyorlar. Belli ki başka özlemleri var. Onun için sistemin orasıyla, burasıyla oynayarak bozmaya çalışıyorlar. 12 Eylülden sonra ikinci Anayasa paketi ile değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek ilk üç maddeyi hedefliyorlar. Alınan talimatlar gereği milletin yeniden tarif edilmesi, üniter yapının değiştirilmesi, Ay-yıldızın yanına ikinci bayrak asılması isteniyor."
Türkiye Cumhuriyeti'nin bu zihniyetin elinde büyük bir tehlike altına girdiğini ifade eden Yıldırım, "Dolayısıyla bu referandum basit bir oylama değildir. Bilen, gören, aklı eren, ülkesinin geleceğini düşünen herkesin çok büyük sorumlulukları vardır. AKP'ye oy vermiş vatandaşlarımız dahil olmak üzere istisnasız herkesin 'hayır' oyu vererek bu tarihi sorumluluğu yerine getirmesi çok kutsal milli bir görev halini almıştır" diyerek esnaf temsilcilerinden de destek istedi.