Kadıköy İskele Meydanında 'Hayır'mitingi

Kadıköy'de toplanan çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, 'referandumda hayır' mitingi düzenledi.

Kadıköy Rıhtım Caddesi girişinde toplanan ve aralarında TKP, EMEP, ÖDP, DİSK, Halkevleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, anayasa değişikliği aleyhtarı pankart ve dövizler açarak, sloganlar eşliğinde otobüs duraklarına kadar yürüdü. Grup üyeleri, burada oluşturulan polis noktalarında üstleri aranarak miting alanına alındı. Mitingde konuşan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ''Referandum süreci, başladığı günden bu güne kadar eşit ve adil yürümüyor. Baskı altında bir referandum süreci
yürütülüyor" dedi.
Referandum sürecinde sokaklara hep 'evet' yazılı pankartlar asıldığını savunan Çelebi, ''O süslemeler boşunadır. Halk hayır diyecek. 12 Eylül ile hesaplaştığını söyleyenler, YÖK'le, seçim barajı ile sendikalarla, dokunulmazlıklarla hesaplaşmak istemiyorlar. Neyle yola çıkıyorlar, kendilerini korumak, vesayet sistemini korumak ve kollamak için bu anayasayı yapıyorlar. Biz bu anayasaya hayır diyoruz'' diye konuştu.
Çelebi, "Biz 30 yıldır 12 Eylül anayasası uygulamalarını değiştirmek için alanlarda mücadele verdik. Bu 12 Eylül'de anayasada makyaj değişiklikleri ile asla işçi sınıfını, devrimcileri, demokratları kandıramayacaklar" dedi.
Çelebi'den sonra söz alan diğer siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin konuşmalarının ardından miting, mini bir konser ile sona erdi.