Çok iyi başladık

 Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Ömer Aşık, Hido, Ersan beşiyle başlayan A Milliler, oyunun hemen başında seyi...


 Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Ömer Aşık, Hido, Ersan beşiyle başlayan A Milliler, oyunun hemen başında seyircinin de müthiş desteğiyle rakibini sürklase etti. Ömer Onan ve Kerem Tunçeri'nin üçlükleri, Ersan'ın sayılarıyla ilk periyodu 23-11 önde geçtik.
İkinci çeyrekte Tanjevic artık kenardaki oyunculara da şans vermeye başladı. Oyun kurucu bölgesinde Ender, pota altında da Oğuz, Semih ve Kerem'i oyuna alan coachumuz, takımımıza zaman zaman yarım saha baskı ve alan savunması uygulatarak diğer maçlar için taktik varyasyonlar denedi. İlk devrede ribaunt olarak rakibimizden üstündük. Set hücumunda da istediğimiz düzeye bir türlü çıkamadık ancak rakibimiz zayıftı ve devre 40-22 bitti.
Üçüncü çeyrek, Ender, Sinan, Cenk, Oğuz, Semih beşiyle sahadaydık. Mükemmel savunma yaptığımız bu çeyrekte Sinan ve Semih ile bulduğumuz sayılarla 18 sayılık farkı hemen hemen koruduk.

Ömer-Sinan şov
Son bölümde Ömer Onan ve Sinan şov vardı. İki oyuncumuz yaptıkları baskı ve kaptıkları toplarla farkı sürekli açmamızı sağladılar. Sinan'ın kenardan gelip bu kadar iyi katkı vermesi, diğer maçlar için iyi bir sinyaldi. Karşılaşmadan 86-47 gibi bir skorla galip ayrılırken, tüm gözlerimizi bugünkü Rusya maçına çevirdik. Bu karşılaşmada Ömer Onan, Kerem Tunçeri, Ersan İlyasova, Sinan, Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık iyi bir görüntü verdi. Hido sanki kendini Rusya maçına hazırlıyor. Bence Ender'in de birazcık daha oyuna girmesi gerekir.
Bugün oynayacağımız Rusya bizim için grubun en önemli karşılaşmalarından bir tanesi. Rus takımında ilk günün yıldızı 3 oyuncu; Ponkrashov (11 asist, 10 sayı), Monya (16 sayı, 7 ribaunt) ve Mozgov (13 sayı), dikkat edilmesi gereken isimler. A Milli Takımımız'ın dünkü oyunuyla Rusya önünde favori olduğunu söyleyebilirim ve ayrıca dünkü maçları seyrettikten sonra bu gruptan lider çıkarsak kimse şaşırmasın derim.