CHP'li Gezmiş: 'Hayır' vatan borcu

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, referandumda 'hayır' demenin vatan borcu olduğunu söyledi.

Gezmiş, partisinin il teşkilatı tarafından düzenlene

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, referandumda 'hayır' demenin vatan borcu olduğunu söyledi.

Gezmiş, partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, Anayasa Değişiklik Paketi'nin 12 Eylül tarihinde halk oylamasına sunulacağını anımsattı. Yarın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlanacağını hatırlatan Gezmiş, "Türk halkı 88 yıl önce emperyalizme, ortaçağ karanlığına, gericiliğe, bölücülüğe karşı nasıl direnip 30 Ağustos'u yarattıysa, 12 Eylül günü de yeniden aynı azim ve kararlılıkla ayağına vurulmak istenen prangaları kıracaktır." dedi.

Referandumda "hayır" demenin vatan borcu olduğunu kaydeden Gezmiş, şöyle konuştu: "88 yıl önce emperyalizme karşı direnen, 30 Ağustos'u yaratan Türk ulusu bugün yeniden aynı azim ve kararlılıkla ayağa kalkacak. Ayağına vurulmak istenen prangalarını kıracak, çocuklarının geleceği için, onurları için oynanmak istenen oyunlara 'hayır' diyecektir. Bütün halkımızı 12 Eylül'de anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak referandumda 30 Ağustos'un ruhuna uygun şekilde, yargı bağımsızlığına sahip çıkmaya çağırıyorum. Yargı bağımsızlığı bu ülkenin temel direğidir, bağımsızlığımızı yok etmemek için oyumuz 'hayır' olmalıdır. Hayır demek bir vatan borcudur."

İftara, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, bazı ilçe başkanları ve partililer katıldı.