Papazın çayırı!

İlk maçtaki sihirli skor 1-0'ın sahibi PAOK, bunu korumanın tek yolunun kapalı savunmadan geçtiğini belle...


İlk maçtaki sihirli skor 1-0'ın sahibi PAOK, bunu korumanın tek yolunun kapalı savunmadan geçtiğini bellemiş gelmişti. Golü yedikten sonra da aynı tavrı sürdürdüler. Fenerbahçe'yi tıkadılar, uzatmada istediklerini aldılar.  Fenerbahçe PAOK duvarını aşmak için 45 dakika mücadele etti. Stoch'un bir güzel vuruşu dışında gol pozisyonu yakalayamadı.
Bilica ile Cristian, solda Santos ile Stoch arasında bir frekans uyuşmazlığı göze çarpıyordu. Sağda Topuz ile Gönül daha organizeydi. Ama gerek sağdan, gerek soldan bin bir güçlükle üretilebilen ortalar etkisizdi.
50'de gelen Emre'nin golü, hem zaman olarak çok uygundu hem de Fenerbahçe'yi cesaretlendiriyordu. Ama bu golden sonraki kısa zaman diliminde ikinci golü girdiği pozisyonlara rağmen bulamayan Fenerbahçe, telaş ve hatalı paslar nedeniyle kalesinde PAOK'un ani ataklarını görecekti. Emre'nin oyundan çıkması ile de adeta pozisyon kusması yaşayacak; tereddütlü oynayıp, oyun kuracak kendine güvenen bir futbolcusu bile artık olamayacaktı.
İnançsızlığın tavan yaptığı, kondisyonun, güvenin uçup gittiği uzatmada ise Bilica ve ardından Lugano'nun hataları, golü yediriyor, bu sene de Avrupa Ligi buharlaşıyordu.
7'de Stoch sol korner çizgisinden ortaladı, Lugano ile Niang birlikte kafaya yükseldi, topa vuran Niang oldu, ama kaleyi tutturamadı. 24'te Stoch önünü boşaltıp güzel plase yaptı, doksana giden topu kaleci Kresiç kornere çeldi.
50'de Emre topu ani şutla kaleye yolladı, kaleci Kresiç yattı, ama gol oldu: 1-0. 62'de Alejo topu çaprazdan kaleye gönderdi, Gökhan Gönül'e çarpan top Salpingidis'in önüne düştü, o boş kaleye atamadı. 99'da Alex  ceza yayından şutunu da attı ama kaleyi tutturamadı. 102'de  Lugano, Muslimoviç'i kaçırdı, bu oyuncu Volkan ile karşı karşıya kaldı, golü attı: 1-1





İŞTE GECENİN GOLLERİ

startFlvPlayerMini("divFlvPlayer43034","43034","2010/08/27");



MAÇIN ADAMI
BilicaFenerbahçe'nin kontrolsüz gücü Bilica, geçen sezon olduğu gibi yaşamsal hatalar yapmaya devam ediyor.  Maç içinde çoğu zaman manasız oyunu ile pas hataları yapıp, yürekleri ağza getiren Bilica, sonunda basit bir hata ile tüm karşılaşmaya kalıbını basan adam oldu, F.Bahçe elendi.

KIRILMA NOKTASI
102. dakika
Fenerbahçe bir türlü tam inisiyatif koyamadığı maçı kör topal 102. dakikaya kadar taşıdı. Atacak diye beklerken bu dakikada sabıkalısı Bilica'nın hatası ve devamında Lugano'nun da çaresizliği ile Muslimoviç'ten golü yedi. Buraya kadar getirdiği turu ikram etti.

UEFA'da ilk kez takıldı
Fenerbahçe, UEFA'da ilk kez eleme turunu geçemedi. Bugüne dek katıldığı 5 eleme turunda da rakiplerini elemeyi başaran sarı-lacivertliler, ilk kez PAOK'a elendi.

Yıldırım'a tepki
Karşılaşma sonrası 17 yaşındaki bir Fenerbahçe taraftarının Başkan Aziz Yıldırım'a küfür etmesi ortalığı karıştırdı. Yıldırım Kemal isimli taraftara sert tepki verirken, başkanın yanındaki kişilerin genç seyircinin üzerine yürüdüğü öğrenildi. Güvenlik güçlerinin araya girmesiyle olay yatıştırılırken, Fenerbahçeli taraftar polisler tarafından gözaltına alındı.

Alex'e özel ilgi
Fenerbahçeli taraftarlar, takım sahaya çıkarken "I love you Alex" diye tezahürat yaparak, ilk olarak Brezilyalı futbolcuyu tribünlere çağırdı. Son haftalarda yedek kalan Brezilyalı oyuncuya sahip çıkan tribünler, kaptanlarına moral aşıladı.

Â