Muhteşem açılış

1762 televizyon kanalının dünyaya yayınladığı, Dünya Şampiyonaları Tarihi'nin en görkemli açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, salonda izledi ve alkışladı



1762 televizyon kanalının dünyaya yayınladığı, Dünya Şampiyonaları Tarihi'nin en görkemli açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, salonda izledi ve alkışladı

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası, muhteşem bir açılışla dün İstanbul'da start aldı.
Dünya Basketbol Şampiyonaları Tarihi'nde görülmemiş şovlara sahne olan açılışta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da hazır bulundu.
Dünya Şampiyonası’nın açılış töreni, İstanbul Ataköy'deki 15 bin 500 kişilik Sinan Erdem Salonu'nda 21:30'da başladı ve canlı olarak, 172 televizyon kanalından tüm dünyaya  yayınlandı. Tribünlerde yer alan seyircilerin büyük hayranlıkla izlediği gösteri ve şovlarda, Türk ve dünyaca ünlü isimler yer aldı.
Kendi dalında, dünyanın bir numarası olan ve ülkemize ilk kez gelen, ünlü şov ekibi 'Cirque De Soleil(Güneş Sirki Akrobatları)' açılış gecesinde, anılardan silinmeyecek güzellikte, özel bir gösteri sahneledi.
Cirque Du Soleil'in bu şampiyona için özel olarak hazırladığı şovları izlerken, seyirciler zaman zaman salonda çıt çıkarmadı. Zaman azaman da misafir ekibi alkışa boğdu!
FIBA yetkilileri, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'i kutlayarak '60 yıllık FIBA Dünya Şampiyonaları tarihinde böyle muhteşem bir açılış olmadığını. Türkiye'nin bu güzel açılışının, bundan sonraki şampiyonalarda da emsal teşkil edeceğini' belirttiler.
Gecede, Cirque Du Soleil’in yanı sıra, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Sezen Aksu, Fatih Erkoç, Müslüm Gürses, Harris Alexiou ve Alessandro Safina gibi Türk ve uluslararası ünlü sanatçılar da sahnede yer alarak, syircileri coşturdu ve unutulmaz bir gece yaşattı.

Arjantin'de Nocioni de yok
Arjantin Milli Takımı oyuncusu Andres Nocioni, sol ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle Şampiyonası'nda yer alamayacak.
NBA'de Philadelphia 76'ers forması giyecek olan Nocioni, Kayseri Hilton'daki basın toplantısında, gözyaşları içerisinde konuştu ve 'FIBA Dünya Şampiyonası'nda yer alamayacak olmamdan dolayı çok büyük üzüntü yaşıyorum. Philadelphia 76'ers ile olan kontratım milli takımla sakatlanmam halinde, oynamamın engellenebileceğine yönelik bir madde barındırıyor' dedi.