Marmaris'teki Orman Yangını Söndürüldü Marmaris

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün çıkan ve ekiplerin yoğun müdahalesi sonucunda söndürülen yangının ardından, soğutma çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün çıkan ve ekiplerin yoğun müdahalesi sonucunda söndürülen yangının ardından, soğutma çalışmalarına başlandığı bildirildi. 
Marmaris'in Çetibeli ve Çamlı köyleri arasındaki, çoğunluğu genç çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda çıkan yangın, havadan 2 uçak, 8 helikopter ve yerden ise yüzden fazla arazöz ve çok sayıda orman işçisinin müdahalesiyle gece saatlerinde tamamen söndürüldü. 
Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta etkili olan ve rüzgar nedeniyle hızla yayılan yangında, yaklaşık 20 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi. 
Yangının söndürülmesinin ardından, ekiplerin sabah saatlerinden itibaren soğutma çalışmalarına hız verdiğini belirten Demirci, zamanında yapılan müdahale ve hava unsurlarının desteğinin, yangının daha geniş alana yayılmasını önlediğini ifade etti. 
Yangının, yaklaşık 20 gün önce enerji nakil hattı nedeniyle çıkan yangınla aynı yerden başladığına dikkati çeken Demirci, bu yangının da aynı sebeple çıktığının tahmin edildiğini söyledi. 
Yangınlar için en kritik döneme girildiğine işaret eden Demirci, vatandaşların ve turistlerin yangın riski taşıyan bölgelerde daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.  
Demirci, 'Bu kritik dönemlerde köylülerin anız yakmamalarını, özellikle tatilcilerin ateş yakarak piknik yapmamalarını, orman içerisinden geçen cip safari turlarına katılanların, daha dikkatli olmalarını ve kesinlikte yol kenarlarına sigara izmariti atılmamasını istiyoruz. Ayrıca vatandaşlar ormanlık alanda en ufak bir duman gördüklerinde dahi, ücretsiz olan Alo 177 hattını arasınlar' dedi. 

28.08.2010 12:35:38