Mamak Askeri Cezaevi Önünde Ülkücülerden Darağaçlı Eylem

Bir grup ülkücü, Mamak Askeri Cezaevi'nde önünde darağacı ve siyah tabut eşliğinde yaptığı basın açıklamasında, "işkencecilerden hesap sormak için" referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Yusufeli Ülkücüler Derneği Başkanı Hasan İlter ve beraberindeki bir grup ülkücü, Mamak Askeri Cezaevi'nin bulunduğu Eşref Akıncı Kışlası karşısında bir eylem yaptı. Dernek Başkanı İlter, 12 Eylül döneminde hayatını kaybeden yakınlarının resimlerini taşıyan eylemciler adına, darağacı ve siyah bir tabut önünde basın açıklaması yaptı. Darbe planının safha safha uygulanmasıyla 12 Eylül'ün yaşandığını belirten İlter, o dönemde 'sağdan-soldan' ülkenin güzide insanlarının cezaevlerine doldurulduğunu belirtti.
Cezaevinde akıl almaz işkencelerin uygulandığını ve 10 binlerce insanın psikolojisinin bozulduğunu ifade eden İlter, "Yusufelili ülkücüler olarak yaşananları tekrar şiddet ve nefretle kınıyoruz" dedi. İlter, Anayasa'nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasını öngören anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, işkencecilerden hesap sormak adına "evet" diyeceklerini ifade etti.
Eylemde, askeri cezaevinde ölen Fikri Arkan'ın ağabeyinin eşine ve yeğenlerine gönderdiği mektup da yeğeni tarafından okundu. Bu sırada birçok kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı görülürken, Fikri Arkan'ın yengesi Zeliha Arkan, mevcut MHP yönetimini kendilerine sahip çıkmamakla suçladı.
Ülkücülerin eylemi nedeniyle çevik kuvvet polisi de bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.