Konya'da 5 Bin Kişi Toplu Halde Oruç Açtı

Konya İl Müftülüğü, Selçuk Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesi ve Türk Anadolu Vakfı tarafından, Mevlana Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 5 bin kişi katıldı

Konya İl Müftülüğü, Selçuk Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesi ve Türk Anadolu Vakfı tarafından, Mevlana Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kalabalık nedeniyle zaman zaman izdihamın yaşandığı itfar yemeğinden sonra 5 bin kişi, yurtiçi ve yurtdışından gelen hafızlarının okuduğu Kur'an-ı kerimi dinledi.
Mevlana Kültür Merkezi bahçesinde biraraya gelen yaklaşık 5 bin kişi toplu halde oruç açtı. Hazırlanan masalarda yer bulamayan aileler çocuklarıyla birlikte kaldırım ve çimlerin üzerlerine oturdu. İftar saatinin gelmesiyle birlikte kalabalık nedeniyle yemek alamayan vatandaşların, kazanların başına toplanması yoğunluk oluşturdu. Bu yoğunluğa dayanamayan bazı yemek dağıtan görevlilerle vatandaşlar arasında küçük çapta tartışmalar meydana geldi. Yaşanan bu gerginlikten sonra yemek dağıtan görelilerden biri
olan Nimet K. adındaki genç kız, fenalaşıp bayıldı. Vatandaşların müdahale etmeye çalıştığı Nimet K., olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansta taşınarak kontrolden geçti.
Binlerce kişinin katıldığı iftar yemeğinin ardından, kadın ve erkeklerden oluşan cemaat ayrı ayrı akşam namazını ve teravih namazı kıldı. İftardan sonra Kur'an-ı kerimden ayetler okuyan SÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Önkal da "Kur'an-ı kerimin hangi düzeyde okunursa okunsun günümüz insanlarının problemlerinin çözümünde yol gösterici olduğuna dikkat çekerek, Kur'an-ı kerimi anlayarak okumanın önemine değindi.
Teravih namazından sonra Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda düzenlenen Kur'an-ı kerim ziyafetine katılan binlerce kişi, yurt içinden ve yurtdışından programa katılan seçkin hafızları dinleme fırsatı buldu.
Kur'an-ı kerim yılı olması münasebetiyle halkımızda Kur'an-ı kerime olan ilgiyi artırabilmek düşüncesiyle öyle bir gece tertip ettiklerini ifade eden Türk Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Ahmet Baltacı, "Kur'an-ı kerim okunmadan önce gelecek insanlara iftar yemeği vermeyi düşündük. Pek çok kardeşimizle birlikte iftar açma fırsatı oldu. Kalabalık cemaat halinde kadınlarımız, beylerimiz ayrı ayrı akşam, yatsı ve teravih namazlarını kıldılar. Gerçekten manevi bir hava oldu. Bizim seçkin İstanbul
hafızlarımız bize namaz kıldırdılar. Bir de Kur'an-ı kerim okudular. Yurtdışından da gelen hafızlarımız konuklarımız oldu. Gerçekten bugün bir Kur'an-ı kerim ziyafeti katmış olduk, ondan dolayı memnunuz. İnşallah bu gecenin halkımızın Kur'an-ı kerim ile olan sevgisi yaklaşımı biraz daha gelişir, iyileşir. Dolayısıyla Kur'an-ı kerime olan ilgi daha artar diye düşünüyoruz. İnşallah hayırlı olmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.