Hakkari'de Bir İnsanlık Ayıbı

Hakkari'nin Depin mevkiinde ikamet eden 2 kişilik Tekçe çifti, bir bölümü ahır olarak kullanılan derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

Mübarek Ramazan'ın yardımlaşma ayı olmasına rağmen Depin mevkiinde objektiflere takılan görüntüler, görenleri hayrete düşürüyor. Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı Çukurca ilçesinden göç ederek il merkezindeki Keklikpınar Mahallesi'ne yerleşen çift, evlerinin bilinmeyen bir nedenden dolayı yanması üzerine bir süre açıkta kaldı. Tekçe çifti, daha sonra bir hayırsever vatandaşın yardımıyla Depin mevkiinde yaptırılan ve bir bölümü ahır olarak kullanılan derme çatma evde yaşamaya başladı.
Hem yoksulluk ve hem de yaşlılık, Tekçe çiftinin günlük yaşamını güçlükle sürdürmesine sebep oluyor. 74 yaşındaki Ali Tekçe ve eşi Fehime Tekçe, fakirlik yüzünden sağlıksız bir ortamda yaşam mücadelesi verdiklerini belirtti. İftarlarını çoğu kez kuru ekmekle açtıklarını söyleyen ve seccade olmadığı için gömleğinin üzerinde namaz kılan Fehime Tekçe, "Biz dilenci değiliz, onurlu insanlarız. Köyümüzde durumumuz çok iyiydi. Zorunlu göç ettirildik, geçim kaynağımız bir ineğimiz vardı. O da bir hastalığa
yakalandı ve telef oldu. Valilik sadece bir ara bize 70 TL yardımda bulundu. Keklikpınar Mahallesi'nde biraz arazimiz var. Valilikten isteğimiz, bize bir prefabrik ev yapmasıdır. Aç ve açıktayız. Eğer yardım etmezlerse de bizi boğup Zap Suyu'na atsınlar ki bu hayattan kurtulalım. Hayırsever herkesten gıda yardımını talep ediyoruz. Eğer bize yardım eli uzatılmazsa kendimizi yanı başımızdaki Zap Suyu'na atıp intihar edeceğiz" dedi.