'Demokrasilerde Karanlık İşler Olmaz, Yeni Anayasayla Demokrasi Birinci Sınıf Olacak'

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, darbelere sebep olan kardeş kavgalarının, karanlık işlerin arkasının hiç bulunamadığını, vesayet rejiminde olan olaylardan dolayı kimsenin millete hesap vermediğini belirterek, "Özal bir şekilde öldü, Ecevit, başbakanlığı sırasında öldü, Eşref Bitlis Paşa'nın uçağı düştü

'Demokrasilerde Karanlık İşler Olmaz, Yeni Anayasayla Demokrasi Birinci Sınıf Olacak'
Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, darbelere sebep olan kardeş kavgalarının, karanlık işlerin arkasının hiç bulunamadığını, vesayet rejiminde olan olaylardan dolayı kimsenin millete hesap vermediğini belirterek, "Özal bir şekilde öldü, Ecevit, başbakanlığı sırasında öldü, Eşref Bitlis Paşa'nın uçağı düştü. Bunlar hep karanlık noktalar. Demokrasilerde böyle karanlık işler olmaz. Demokratik devletler şeffaf olmak zorunda. Devleti yönetenler halka mutlaka hesap vermeli. Birinci sınıf bir demokrasi olmayı istiyoruz'' dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi İl Teşkilatı Referandum çalışmalarını Mustafakemalpaşa'da sürdürdü. İftar programına Ak Parti Bursa Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Mehmet Ocakden, Ali Koyuncu, İl Başkanı Sedat Yalçın, partililer ve köylerden vatandaşlar katıldı

"DARBE KALINTISI ANAYASAYA MİLLET RAZI DEĞİL"
İftardan sonra söz alan Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, mevcut anayasanın devletten yana olduğuna dikkat çekerek, ''Biz milletin yanında yer alan, milletten yana duran bir anayasa istiyoruz. 12 Eylül'deki anayasa sivil bir anayasa olacak. Yapılan değişikliklerde temel hak ve özgürlükler, yargı sistemi ve ekonominin önünü açacak düzenlemeler var. Mevcut anayasa devletten yana bir anayasa, Biz milletin yanında yer alan, milletten yana duran bir anayasa istiyoruz. "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" sözünün tam anlamıyla yaşanması için bu anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi gerekiyor. Darbe kalıntısı anayasadan millet razı değil. Toplum artık rahatsızlık duyuyor. Gelişen, kalkınan, kentleşen ve sivilleşen toplum bu uyuşmazlığa karşı çıkıyor. Bu kurumların bu şekilde durması artık mümkün değil. Mutlaka söz milletin olacak'' dedi.

"YENİ ANAYASAYLA BİRİNCİ SINIF DEMOKRASİ OLACAK"
Başkan Yalçın, devletlerin şeffaf olmak zorunda olduğuna vurgu yaparak, "Şeffaf demokrasi de birinci sınıf bir demokrasiyle olabilir. Amerika'yı yeniden keşfetmiyoruz. Bu rejim vesayet rejimidir. Bu düzende sürekli karanlık işler oldu, arkasını hiç göremedik. 6-7 Eylül olayları oldu, kim vardı arkasında? Bilinmiyor. Laik, Anti-Laik kavgası çıkarmaya çalıştılar. "Kürt-Türk, Alevi-Sünni kavgaları olsun" diye istediler hep, kim var peki bunların arkasında? Bilmiyoruz. Sivas, Çorum, Maraş olayları oldu? Kim yaptı bunları? Bilmiyoruz o da karanlık. Bütün bunlar bu vesayet rejiminde oldu ve kimse dönüp millete hesap vermedi. Özal bir şekilde öldü, Ecevit, başbakanlığı sırasında öldü, Eşref Bitlis Paşa uçağı düştü, öldü. Bunlar hep karanlık noktalar. Demokrasilerde böyle karanlık işler olmaz. Demokratik devletler şeffaf olmak zorunda. Devleti yönetenler halka mutlaka hesap vermeli. Birinci sınıf bir demokrasi olmayı istiyoruz'' diye konuştu.

"ÜLKESİNİ SEVEN EVET DEMELİ"
Çalışmalarını civar beldeleri ve köyleri gezerek sürdüren Ak Partililer vatandaşlarla bir araya gelerek yapılacak anayasa değişikliği ile ilgili bilgi verdiler. Çeltikçi Beldesinde vatandaşlarla bir araya gelen Ak Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden, ülkesini seven her vatandaşın referandumda evet demesi gerektiğini söyledi. Ocakden, Türk Halkı'nın oy kullanırken kimlerin evet kimlerin hayır dediğine dikkat ederek karar vermeleri gerektiğini belirterek, ''Tükiye Köminist Partisi, İşçi Partisi, terör örgütü elebaşı Öcalan referandumda "hayır" diyecekler. Ayrcıa anlayamadığımız bir şekilde MHP ve CHP de bunlarla aynı cevabı verecek. Ama biz ülkemizi seven sağduyulu insanlar olarak referandumda "evet" demeliyiz'' diye konuştu.