Böyle ilkyardım görülmedi

Konya'da toplu iftar yemeğinde görevli olarak çalıştığı sırada fenalaşıp bayılan genç kız, vatandaşların bilinçsiz müdahalesi sonucu zor anlar yaşadı.

Böyle ilkyardım görülmedi
Çalışma arkadaşları ve vatandaşlar tarafından sırasıyla ayakları havaya kaldırılan, sigara dumanı üflenen, kalp masajı yapılan, ağzına parmak, anahtar ve kaşık sokulan genç kız sağlık görevlilerinin gelmesiyle müdahale edilerek kendine geldi.

Olay, saat 20.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Mevlana Kültür Merkezi bahçesinde meydana geldi. Burada verilen ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde görevli olarak çalışan Nimet K, yoğunluğa dayanamayınca baygınlık geçirdi. Çalışma arkadaşları ve vatandaşlar tarafından etrafı biranda kapatılan genç kız nefes bile almakta zorluk çekti. Meraklı kalabalığın arasında kalan genç kızı çalışma arkadaşları ve vatandaşlar ayıltmaya çalıştı. Ancak yapılan ilk yardım müdahalesi görenlere pes dedirtti. Bayılma sonucu çenesi kapanan Nimet K'yi, bir bayanın ağzına sigara dumanı üfleyip ayıltmaya çalışmasi görenleri hayrete düşürdü. Bunda başarı olamayan bayanın sigarayı attıktan sonraki ilk yardım müdahaleleri ise akıllara durgunluk verdi. Sadece baygınlık geçiren Nimet K'ye bir vatandaşın kalp masajı bile yaptığı görüldü. Ardından genç kızın çenesini açmak için ağzına sırasıyla, parmak, anahtar ve kaşık sokan vatandaşların bu girişimleri de sonuçsuz kaldı.

Son olarak sırtüstü yatarken, yana doğru çevirdikleri genç kızın imdadına sağlık görevlileri yetişti. Sağlık görevlilerinin gelmesiyle ambulansa taşınan Nimet K. kısa süren müdahalenin ardından kendine geldi. Ambulanstaki sağlık görevlileri, genç kızın sadece baygınlık geçirdiğini söylerken, bu olaydan sonra akıllarda vatandaşların genç kıza yaptıkları bilinçsizce müdahaleler kaldı.
Kaynak: İHA