Başkan Toçoğlu, icraatlarını değerlendirdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ciddiyet ve disiplinle kurulan sistem sayesinde projelerin aksamadan hayata geçirildiğini söyledi.

Toçoğlu

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ciddiyet ve disiplinle kurulan sistem sayesinde projelerin aksamadan hayata geçirildiğini söyledi.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, seçildiği günden bu yana yapılan hizmetleri değerlendirdi. Süpürgeciler Sitesi'ni tamamladıklarını ifade eden Toçoğlu, 48 süpürgeci esnafının modern iş yerine kavuştuğunu vurguladı.

Şehirde büyük sorun olan sokak hayvanları konusunda geçici barınak oluşturduklarını dile getiren Toçoğlu, "Bakımevine getirilen sokak hayvanları, tesislerde uzman veterinerler tarafından kısırlaştırıp, aşılanıp, küpelenip kayıt altına alındıktan sonra yasa gereği alındıkları bölgelere tekrar bırakılacak. Burada yapacağımız rehabilite çalışmaları ile sokaklarda dolaşan sahipsiz hayvanların sağlık bakımından zararsız hale getirilmesini ve kısırlaştırma sayesinde saldırganlıklarının azaltılmasını amaçlıyoruz." dedi.

Tıbbi atık tesisini açtıklarını, şehre üçüncü giriş sağlayan Esentepe ile D-100 arasında yapılan duble yolun trafiği büyük ölçüde rahatlattığını dile getiren Toçoğlu, diğer hizmetleri de şöyle sıraladı: "Bir zamanlar Adapazarı'na su basan tarihi çark yeniden şehre kazandırıldı. Köy ve mahallelere 145 bin ton asfalt döktük. Yenikent'te park çalışmamız sürüyor. Erenler Stadyumu'nda sentetik saha çalışmamız devam ediyor. Şehre su sağlayacak üçüncü isale hattı çalışmalarında sone gelindi. Önümüzdeki günlerde bu hattan Sakarya'ya su vermeye başlayacağız."