Bahçeli: Anayasa değişiklik paketi meclisteki siyasi partilerin görüşü alınmadan TBMM'ye getirildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunda gizli niyetlerin üstünün

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunda gizli niyetlerin üstünün çarşafla örtüldüğünü iddia etti. Bahçeli, ''Onun içerisine bu çarşafı kabullenmek için de bazı maddeler serpiştirilmiş'' dedi. Devlet Bahçeli, siyasi partilerin 21. yüzyılın gereklerine uygun şekilde 1982 Anayasası'nın değiştirilmesini istediğini belirterek, AK Parti tarafından hazırlanan Anayasa değişiklik paketinin, meclisteki siyasi partilerin görüşü alınmadan TBMM'ye getirildiğini belirtti.

MHP lideri Bahçeli, Etimesgut Belediyesi'nce düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemek sonrasında konuşan Bahçeli, halk oylamasında 'evet' oyu kullanacak olan MHP'liler için ''Bu aldatmacaya kananlar" nitelemesini yaptı. Bahçeli, ''12 Eylül anayasasında değişiklik yapıyorlar diyerek yılların tecrübesine sahip her türlü acıyı, mağduriyeti ve mahcubiyeti yaşamış olan bu şahsiyetler, AKP'nin tuzağına nasıl düşüyorlar? Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz'' diye konuştu.

Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: ''Bu tür tuzaklara düşüldüğü takdirde bugünkü AKP iktidarına çok daha büyük yanlışlıkları yapma fırsatını vermiş olursunuz. Anayasa değişikliği paketinde karanlık lekeler, gizli gündemler ve gizli niyetler bulunuyor. Bunun herkesten evvel Türk milliyetçileri veya MHP'nin bünyesinde bulunan sizin gibi değerli şahsiyetler farkına varmalıdır. Türkiye'de olması gereken zeki insanlar milliyetçi hareketli olmalıdır, olması gereken uyanık insanlar MHP'de olmalıdır. Gizli niyetlerin üstü çarşafla örtülüyor, bir şal geriliyor. Onun içerisine bu çarşafı kabullenmek, bu şalı kabullenmek için de bazı maddeler serpiştirilmiş. Pozitif ayrımcılık, sendikal toplu sözleşme hakkı veya şu bu. Bunlar kanunla da düzenlenebilir konular olmasına rağmen, toplumsal taleplere cevap olsun bizim gizli gündemimizin farkına varılmasın diyerek bunlar serpiştirilmiş."

Yapılacak olan anayasa değişikliğiyle yandaş yargı oluşturulmak istendiğini ileri süren Bahçeli, "Öbür taraftan yıkım projesiyle Yüce Divan'a gidebilecek veya 8 yıllık iktidarında yolsuzluklarıyla rüşvetiyle Yüce Divan'a gitmesi mukadder olan Erdoğan ve AKP'nin bazı yöneticilerinin Yüce Divan'dan kurtuluşu için hem anayasa hem de bağımsız yargı üzerinde oyunlar oynanmakta, tuzaklar kurulmaktadır. Başbakan Erdoğan'ın, bir televizyon kanalında gözden kaçan bir konuşması var. Başbakan, anayasa değişikliği açılımın ilk adımıdır diyor. Hangi açılım? PKK açılımı. Sonra toplumsal tepki gördü, demokratik açılım oldu. Yetmedi tekrar tepkiler doğdu. Şimdi Milli Barış ve Kardeşlik Açılımı diye bir zırvanın peşinde koşuyor. PKK'yı siyasallaştıracak bir anayasanın oluşumunun anahtarını bu paketin içine gizlemiş. Bunun farkına varmazsak, 'Bu anayasa değişikliğinden sonra 2011 yılında daha çok anayasa değişikliği getireceğiz' demenin manası nedir?" diye sordu.