Alanya'da üniversite sevinci

YÖK Genel Kurulu tarafından Antalya'nın Alanya ilçesine özel üniversite kurulmasının kabul edilmesi ilçede büyük sevince neden oldu. Sivil toplum örgü

YÖK Genel Kurulu tarafından Antalya'nın Alanya ilçesine özel üniversite kurulmasının kabul edilmesi ilçede büyük sevince neden oldu. Sivil toplum örgütleri ve iş adamları özel üniversitenin ilçeye renk katacağını ifade etti.

İki yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenen üniversitede başta Tasarım, Turizm, Mühendislik, Sanat fakülteleri ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Yabancı Diller Yüksekokulu bulunacak.

Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, bir çok hayırseverin üniversite yapılmasında destek vermeye hazır olduğunu belirterek, ilçeye üniversite kurulacak olmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Üniversite'nin ilçenin ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan gelişmesine büyük katkılar sağlayacağını belirten Başkan Sipahioğlu, turizme eleman yetiştirileceğini söyledi. Üniversitenin yapılmasında gerekli işlemlerin yapılmasını beklediklerini ifade eden Başkan Sipahioğlu, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra çalışmalara başlayarak, en kısa zamanda üniversiteyi açacaklarını kaydetti.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, kurulacak olan üniversitenin ilçe açısından hayırlı olacağını belirterek, YÖK'ten kararın çıkması için çok çalıştıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, İlçe Kaymakamı Hulusi Doğan, Sivil toplum örgütlerinin büyük katkıları olduğunu belirten Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da ilçeye üniversitenin kurulması için büyük destekleri olduğunu söyledi. İlçeye, başka büyük hizmetlerin de devam ettiğin ifade eden Çavuşoğlu, bir ilçeye özel üniversitenin açılacak olmasının çok önemli olduğunu vurguladı.