Yurtta yol durumu

Kara yollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Karayolları G

Kara yollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Rize-Gündoğdu-Çayeli yolunun 25-35'inci kilometrelerinde sel tahribatı nedeniyle ulaşımın, tek şeritten kontrollü olarak sağlanacağı bildirildi.

Arhavi-Hopa-Sarp yolundaki yol yapım çalışmaları nedeniyle Sugören mevkindeki kavşaktan Hopa'ya (Güney Şeridi) kadar trafiğe kapatılacak, Arhavi-Hopa arasındaki ulaşım Sugören kavşağına bağlantılı toplayıcı yoldan çift yönlü olarak verilecek.

Korkuteli-Antalya yolunun 31-37'inci kilometrelerinde (Bayatbademleri Ayrım-Yenice Köprüsü) sürdürülen patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım, eski yoldan sağlanacak.

Kelkit-Erzincan yolunun 10-12'inci kilometrelerindeki yol yapım çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapatıldığı için ulaşım Tütenli köy yolundan sağlanıyor.

Bozburun Ayrım-Marmaris-Gökova-(Muğla-Köyceğiz ayrım) yolunun (Gökçe çıkışı mevki) 33- 43'üncü kilometrelerinde sürdürülen yol yapım çalışmaları sırasında 38-39'uncu kilometreler çarşamba ve cumartesi günleri 13.00-15.00 saatlerinde patlatma yapılacağından yol aralıklarla trafiğe kapatılacak.

Amasya-Taşova yolunun 0-13'üncü kilometrelerindeki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle yol 12.00-15.00 saatlerinde ulaşıma kapatılacak.

Söğüt-Korkuteli-Antalya yolunun 9-11'inci kilometrelerindeki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 14.00-16.00 saatlerinde yol ulaşıma kapalı olacak.

Şırnak-Hakkari yolunun 62. kilometresindeki (Ortabağ-Çığlı) Çetintepe Barajı Servis Yolu inşaatı nedeniyle 08.00-18.00 saatlerinde yol belirli aralıklarla trafiğe kapatılacak.

Bartın-Safranbolu-Karabük yolunun 17-22'inci kilometrelerinde DSİ tarafından yapılan Kirazlıköprü Barajı inşaatı nedeniyle 08.00-18.00 saatlerinde, Niksar-Reşadiye yolunun 12-14'üncü kilometreleri arasında bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle 07.00-12.00 ile 13.00-18.00 saatleri arasında ulaşım, aralıklarla kesilerek kontrollü olarak sağlanıyor.

Açıklamada, kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.