Şehitlere Vefa İçin Bir 'Evet'

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden ve Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti.

Şehitlere Vefa İçin Bir 'Evet'
Referanduma sayılı günler kala AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı'nın çalışmaları da artarak devam ediyor. AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız ve Teşkilat üyeleri, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden ile birlikte Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne ziyaret gerçekleştirdi.
Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çeken AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden, şehit, dul ve yetimlere pozitif ayrıcalık konusunda diğer partiler gibi meydanlarda nutuk atmadıklarını, yeni anayasa paketi ile birlikte şehit, dul ve yetimlere anayasal bir güvence getirdiklerini dile getirdi.
Gazilerin devlet kurumlarında istihdam edilmesi durumunda mevcut anayasada yer alan eşitlik ilkesi gereği işlerinden olma riskinin söz konusu olduğunu belirten Ocakden, yeni Anayasa ile birlikte bu durumun ortadan kalktığını belirterek, 'Çocuklar, yaşlılar, engelliler gibi özel surette korunması gerekenler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz' hükmü gazi ve şehit yakınları için de geçerli olacak. Bu kesimlere yasalarla tanınacak yeni hakların, eşitlik ilkesine takılarak iptal edilmesi ihtimali kalkacak. Böylece işyerlerinde, bu vatan için kolunu, bacağını kaybetmiş gazilerimiz ve şehit yakınlarına pozitif ayırımcılık uygulanacak" diye konuştu.
Türkiye için şehit düşenlere vefa borçlarının olduğunu kaydeden Ocakden, "Onlara vefalarımızı göstermek için hiçbir şey yapamıyorsak bile evet oyu verip katkı sağlamak yeter" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin terör yüzünden yıllardır ciddi sorunlar yaşadığını hatırlatan Başkan Yıldız, binlerce vatandaşın terör yüzünden hayatlarını yitirdiğini söyledi. Yeni Anayasa paketinde şehit dul ve yetimlere, gazilere yönelik pozitif ayrımcılık sağlanacağını dile getiren Yıldız, gerçekleştirilecek tüm çalışmaların Türkiye'nin önünün açılmasına yönelik olduğunu hatırlattı.
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Turgut Çakmak, şehit aileleri ve gazilerin en büyük ihtiyacının sevgi ve şefkat olduğunu ifade etti. Çakmak ayrıca karşılaştıkları sorunları da detaylı olarak Başkan Yıldız ve Mehmet Ocakden ile paylaştı.