Saldırıdan bir hafta önce cin çıkartıldı

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesindegörülen birinci Ergenekon davasının dünkü 155. duruşmasında ...


Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesindegörülen birinci Ergenekon davasının dünkü 155. duruşmasında Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın eski ev arkadaşı avukat Teoman Ekşioğlu tanık olarak dinlendi. Sanıklardan Muzaffer Tekin'in avukatı Selin Deviren Tahtabiçen, Ekşioğlu'na, Arslan'a hipnoz yapıldığı konusunda bir bilgisi olup olmadığını sordu. Ekşioğlu, bu konuda bilgisi olmadığını ancak Arslan'a Danıştay saldırısından bir hafta önce cin çıkarma seansı uygulandığını söyledi. Bu olayı kendisinin görmediğini ancak yakın arkadaşı Orhan Kadı'nın kendisine anlattığını ifade eden Ekşioğlu şöyle konuştu:
"Orhan Kadı eve gittiğinde Alparslan'ın yatar vaziyette ve sıkılıp darlandığını ve Salih Kurter'in yardımcısı Salih Yaşar'la birlikte birkaç kişinin sert bir şekilde yüksek sesle dua okunduğunu görmüş. Salih Yaşar'a ne yaptıklarını sorduğunda 'Cin çıkarıyoruz' demiş."

Kimyasal madde iddiası
Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in Danıştay saldırısını kastederek, "Sizce bu olay nasıl bir mesele?" demesi üzerine Ekşioğlu, "Çok şahsi bir mesele gibi görünmüyor. Çok siyasi derinliği olan bir mesele gibi de görünmüyor. Her yere çekilebilir. Alparslan'a olaydan önce kimyasal bir madde verilmiş olabilir. Kim vermiştir bilemem. Herkesten gelebilir. Alparslan, çevresinde karizma, lider bir insandır. Onun cesaretini görüp kullanmış olabilirler" diye konuştu.
Tutuklu sanık Muzaffer Tekin'in, "Alparslan Arslan ile yoğun bir görüşme trafiğimiz olduğuna dair bir tespitiniz var mıdır?" sorusuna, "Hayır, Ben böyle bir durumu görmedim. Sadece tanıştığınızı biliyorum ki, bunu da Alparslan söyledi" yanıtını veren Ekşioğlu, Arslan'ın, dine zarar verebilecek davranışlar ya da eylemler karşısında durabilecek dini bir hassasiyeti olduğunu söyledi.  Ekşioğlu, tutuklu sanık Oktay Yıldırım'ın sorması üzerine, Arslan'ın olaydan 2 yıl önce Salih Kurter'in yanına gitmeye başladığını ifade etti. 
Ekşioğlu, Kurter'e, 'Ben de birisini öldüreceğim. Alparslan'ın yanına gideceğim' diye konuşmadığını da söyledi. Tutuklu sanık Osman Yıldırım, "Avukat Ahmet Doğan ile beni ziyarete gelmediniz mi?" deyince, Ekşioğlu, "Evet, belki onunla gelmiş olabilirim. Ancak Tekin'in selamını filan getirmedim size. Hatta Ahmet Doğan bir dava için vekalet almak amacıyla geldi yanınıza. Ben de beraber gittim onunla, ama içeride iki saat kadar beraber kaldınız. Kapıda bekledim." dedi.
Yıldırım'ın, "Bana, 'Keşke yakalanmadan bize ulaşsan, işini bağlardık' dedin mi, demedin mi?" sorusu üzerine Ekşioğlu, böyle bir konuşmanın olmadığını ifade etti.

Â