Rusya'da askeri karargahlar satışa çıkarılıyor

Rusya Savunma Bakanlığı'nda yapılan askeri reformlar çerçevesinde, başkent Moskova'da ve bazı kentlerde askeri karargah binaları satılığa çıkarılıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'nda yapılan askeri reformlar çerçevesinde, başkent Moskova'da ve bazı kentlerde askeri karargah binaları satılığa çıkarılıyor. Satıştan elde edilecek gelir ile ordu mensupları için yapılacak konut inşaatlarında harcanacak.

Rusya'da yapılan askeri reformlar çerçevesinde Moskova ve Uzakdoğu Askeri Bölge Komutanlığı ve bağlı karargahlar kaldırılıyor. Askeri yetkililer, bu durumdan yararlanarak boşalan bina ve alanları satışa çıkarmayı planlıyor. Rus Nezavisimaya Gazeta'ya konuşan Rusya Savunma Bakanlığı yetkilisi, öncelikle Moskova Askeri Bölge Komutanlığı'na ait başkentteki Polina Osipenko sokağında bulunan karargah binasının satılacağını belirtti.

Daha sonra Japonya sınırındaki Habarovsk kentinde Uzakdoğu Askeri Bölge Komutanlığı'na ait bina da satış listesine konulacak. Savunma Bakanlığı ordu ve donanmaya ait bazı binaları da satmayı planlıyor. Örneğin St.Petersburg kentine taşınan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Moskova'daki dev binası satılacak gayrimenkulun arasında . Bunun dışında Moskova'da bazı askeri okullar da başka kentlere taşınacak. Boşalan binalar ise Savunma Bakanlığı'na devredilecek. Rus basını, bu binaların satılacağını veya kiraya verilebileceğini belirtiyor.

Satışlardan bir kaç milyar dolar gelir elde edilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili yorum yapan Rusya Çağdaş Sosyal Akademisi Rektörü Prof. Dr. Valeri Tarakanov, uygulamanın doğru olacağını ifade ederek, "Moskova'nın askeri olarak yoğunluğunun azaltılması ve güvenlik güçlerinin bölgelere ve dış sınır alanlarına kaydırılması doğru bir politika. Ordu dev kentlerin dışına çıkmalı" dedi.

Rusya'da askeri reformlar, üç askeri bölgenin oluşturulmasını öngörüyor. Askeri bölgeler kuzey (Leningrad bölgesi), orta (Sibirya) ve güneyde (Krasnodar bölgesi) yerleştirilecek.