Pursaklar'da zabıtalar denetimlere devam ediyor

Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında da yoğun bir şekilde denetimlere ve rutin kontrollere devam ediyor. Hafta boyunca Pursa

Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında da yoğun bir şekilde denetimlere ve rutin kontrollere devam ediyor. Hafta boyunca Pursaklar merkezde yürütülen bakkal denetimlerinde, günü geçmiş olmasına rağmen satışı yapılan 283 adet mamul tespit edildi.

Zabıta ekipleri ve gıda mühendisi tarafından tespit edilen son kullanma tarihi geçmiş ürünler hakkında imha tutanağı tutuldu. Bakkallardan toplanan miyadı geçmiş yufka, peynir, konserve, sosis, salam, hazır çorba, çikolata gibi ürünler ekipler tarafından imha edildi. Son kullanma tarihi geçmiş ürün satan bakkal sahiplerine ise cezai işlem uygulandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürü Necdet Şahinoğlu, tüketimin arttığı Ramazan ayında denetimleri sıklaştırdıklarını ifade etti. Şahinoğlu, "Son kullanma tarihi geçmiş gıdalar, özellikle diğer gıda maddelerine nazaran daha kısa ömürlü olan süt ürünleri zehirlenmelerine ve ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Bu yüzden vatandaşlardan gıda alırken mutlaka son kullanma tarihine bakmalarını rica ediyoruz. Hemşerilerimiz, raflarda son kullanma tarihi geçmiş ya da bozulmuş ürünlere rastlarsa vakit geçirmeden 328 68 05 numaralı telefondan bizlere ulaşsın." dedi.