Saadet'te bomba etkisi yapacak sözler

SP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata'nın, SP'nin iftarını basanlar hakkında söylediği sözler ortalığı karıştıracağa benziyor.

Saadet'te bomba etkisi yapacak sözler

Korkutata, SP’nin İstanbul’daki iftarını Kuran okunduğu sırada basarak dağıtan grubu hedef aldı: PKK’lılar bile bunlardan şerefli

Korkutata, Kurtulmuş ile Erbakan’ın salı gecesi 4 saate yakın süren görüşmesinde şunları söyledi:


“O iftar yemeğinde genel başkanımızın eşi yanındaydı. Yemekte İslam ülkelerinden diplomatların yanı sıra dışarıdan da birçok misafirim vardı. Ramazan, iftar sofrası ve birileri ortaya çıkıp tam da Kuran okunurken bunları yapıyor. PKK bile bunlardan yüz defa, bin defa daha şerefli. Çünkü Kuran okunurken PKK’nın bile bir şey yaptığı görülmemiştir. Ben bölgenin çocuğuyum, PKK’lı bile birini eğer öldürecekse, önce ceketini serip namazını kıldırıyor, sonra götürüp öldürüyor. Ama sen hem ‘Müslümanım’ diyeceksin, sonra da iftar sofrasında hem de Kuran okunurken, herkesin lanetlediği bir örgütün bile yapmadığını yapacaksın. Bunun insanlıkla da İslamla da alakası yok.”

40 yıllık hocanızım


Erbakan, saldırgan grubun kendisiyle ilintilendiren değerlendirmelere, “Ben sizin 40 yıllık hocanızım, bunların arkasında olduğumu nasıl düşünebilirsiniz?” diye yanıt verdi. Erbakan, Korkutata’nın, “Hocam, ama bunlar sizin adınıza hücum ediyorlar” sözlerine de, “Bunları tasvip etmek mümkün değil. Benimle alakalarının olmadığını da açıkladım zaten” dedi. Kurtulmuş da, “Bu bize olduğu kadar en çok da size zarar veriyor. İki satırlık açıklama kafi değil, daha net açıklama yapmanızı, bunları telin etmenizi bekliyoruz” dedi.

Erbakan’ın hukukçu kurmayı Mustafa Kamalak’ın, itaat kültüründen söz etmesi de tartışma yarattı. Kamalak, Erbakan’ı işaret ederek, “Herkesin itaat etmesi gerektiğini” söylemesi üzerine Korkutata, “Haksızlığı itaat eden şeytandır” tepkisini verdi.