Memorıal'a 2 Yabancı Ortak

Memorial Sağlık Grubu'nun yüzde 40 hissesi, İngiliz Argus Capital ve Katar First Investment şirketlerine satıldı

Memorial Sağlık Grubu'nun yüzde 40 hissesi, İngiliz Argus Capital ve Katar First Investment şirketlerine satıldı. İmza töreninde konuşan Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, "Yeni ortaklarımızla beraber daha çok büyümeyi hedefliyoruz" dedi.
Hisselerin satışına ilişkin Ritz Carlton Otel'de düzenlenen imza törenine Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, Katar First Investment şirketi Başkanı Abdullah Bin Fahad Bin Ghorab Al Mariri ve İngiliz Argus Capital'in Yönetici Ortağı Ali Artunkal ile şirketlerin üst düzey yöneticileri katıldı. İmza töreninde konuşan Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, sağlık sektörünün ailesinin ana işkolu olmaya devam edeceğini vurguladı. Devam eden
projeler ve yeni atılımlarla büyümeye devam edeceklerini kaydeden Aydın, "Çok kısa sürede büyük adımlar atarak Türkiye'nin en güvenilir sağlık kuruluşları arasında yer aldık" diye konuştu.
Aydın, dünyanın prestijli yatırım şirketlerinin yıllardır kendileriyle ilgilendiğini de ifade ederek, "Görüşmelerimiz sonucunda kendimize en yakın gördüğümüz bu iki şirketle ortaklık anlaşması yapıyoruz. Yeni ortaklarımızla beraber daha çok büyümeyi hedefliyoruz. Yatırımlarımızla beraber Körfez'deki hastaları da ülkemize çekmeyi hedefliyoruz. Körfez'de, özellikle organ nakli, kalp damar ve tüp bebek tedavileri yapılamıyor. Bu hastaları ülkemize çekmeyi hedefliyoruz" dedi.
Katar First Investment şirketi Başkanı Abdullah Bin Fahad Bin Ghorab Al Mariri ise sağlık sektörünün kendileri için anahtar sektörlerden biri olduğunu ifade ederek, "Uzun süren araştırmalarımız sonucunda Memorial Sağlık Grubu'yla anlaşma yaparak, ortak olduk. Türkiye'ye yatırım yapmamızın amacı istikrarlı ve büyüyen bir ülke olması. Dünyanın 17., Avrupa'nın ise 7. büyük ekonomisine sahiptir. Coğrafi olarak Avrupa'ya yakın olması, Körfez ülkeleriyle Avrupa ülkeleri arasında bir köprü olması bizim için
önemli bir nedendir. Türkiye'deki yatırımlar alanında 5 sektör belirlendi. Bunlar sağlık, enerji, sanayi, emlak ve finans sektörleridir. Türkiye'de 500 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı hedefliyoruz. Ancak farklı sektörlerde yer almak istediğimiz için bu rakam değişebilir" şeklinde konuştu.
İngiliz Argus Capital'in Yönetici Ortağı Ali Artunkal da 3 yıldır fırsatları değerlendirdiklerini belirterek, "Türkiye ve Balkanlarda sağlık sektörünü inceledik. 16 ay süren görüşmeler sonucunda Memorial Sağlık Grubu'yla anlaşmaya vardık ve yüzde 20 hissesine ortak olduk" dedi.
Törende konuşmaların ardından hisselerin satışına ilişkin imzalar atıldı.