Kanada'dan yardım talep etti

Tuncay Güney'in Kanada'dan yardım talep ettiği öğrenildi.

Kanada'dan yardım talep etti
Mahkeme, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen evrakı açıkladı. Savcılıktan gelen yazıda "Tuncay Güney hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiği ve Kanada makamlarından ifadesinin alınması için 31 Mayıs 2010 tarihinde adli yardım talep edildiği" kaydedildi.

Birinci Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine başkanlık yapan Hasan Hüseyin Özese, Doğu Perinçek'in, 'Ergenekon mahkemesini' suçlayan ifadeleri üzerine, "Biz savaşın tarafı değiliz. Türk milleti adına yargılama yapıyoruz" dedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi bitişiğinde görülen davanın 156. duruşması sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

TUNCAY GÜNEY İÇİN ADLİ YARDIM TALEBİ


Özese, İstanbul Emniyeti'nin mart 2001'de düzenlediği otomobil çetesine ilişkin operasyonda gözaltına alınan ve iddianameye temel oluşturan iddiaları ortaya atan Tuncay Güney'in durumunu ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavclığından gelen evrakı açıkladı.

Savcılıktan gelen yazıda "Tuncay Güney hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiği ve Kanada makamlarından ifadesinin alınması için 31 Mayıs 2010 tarihinde adli yardım talep edildiği" kaydedildi.

"BEŞİKTAŞ ADLİYESİ'NE TÜRK YARGISI GİREMİYOR"


İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Fethullahçı örgütlenmenin kanıtlarının artık bütün açıklığıyla ortaya çıktığını savunarak, "Fethullahçı Gladyo diye anılan bu gizli örgüt, polis içinde, ordu içinde, özellikle Beşiktaş'ta savcılık kurumu içinde, özel mahkemelerde, devlet kurumlarında bir ağ kurmuştur" dedi. Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Fethullahçı Gladyo örgütünü ve faaliyetini yeni kanıtlarla belgelediğin anlatan Perinçek, Avcı'nın kitabından bir bölüm okudu.

Perinçek, Beşiktaş adliyesinde yasadışı örgütlenme olduğunu savunarak "Beşiktaş Adliyesi'ne, Türk Yargısı giremiyor. Orada Türk hukuku işlemiyor. Orada geçerli olan, ABD'nin Türkiye'ye dayattığı operasyondur. Beşiktaş Adliyesi, Türkiye'nin egemenlik alanı dışında, gizli örgütün denetimindedir" diye konuştu.

"BİZ SAVAŞIN TARAFI DEĞİLİZ"

Perinçek'in suçlamaları üzerine Hakim Özese, "Beşiktaş Adliyesi terör örgütü olamaz. Oradaki hakim ve savcılar terör örgütü üyesi olamaz. Biz savaşın tarafı değiliz. Türk milleti adına yargılama yapıyoruz. Bu söylediklerinizi yorum olarak algılıyorum" uyarısında bulundu. Perinçek ise "Bunu verdiğiniz kararlarla göstereceksiniz" dedi.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük "Beni neden tutukladılar. Veli Küçük ile kapı açarak Türk ordusunu tutukladılar" diye konuştu. Küçük sözlerine şöyle devam etti: "Susurluk çıktığı zaman 'Susurluk-Veli Küçük diye tutturdular. 'Abdullah Çatlı'da sahte kimlik çıktı' dediler. Hayır, sahte kimlik değildi. Devlet bana 'Gel Veli Küçük, sen bize çok çalıştın adını değiştiriyoruz. Mehmet Özbek oluyorsun' dese, kimlik verse, tabanca ruhsatı verse pasaport verse sahte olur mu? Kazadaki arabanın bagajından çıkan o kadar silah envantere kayıtlı değil mi? Plan daha o zaman başlamıştı. Veli Küçük'ten gitmesi gerekiyordu"

"YİĞİT İNSANLARDI"

Veli Küçük İkinci Ergenekon davasında mahkeme heyetinin 20 Ağustos tarihli ara karasında sınırdışı operasyonlar yapan, JİTEM kurucuları oldukları iddia edilen tutuksuz sanık emekli Albay Arif Doğan, öldürülen binbaşı Cem Ersever, intihar eden emekli albay Abdülkerim Kırcı'nın bağlı olduğu Jandarma İstihbarat Grubu hakkında Jandarma Genel Komutanlığı'ndan bilgi istemesini eleştirdi. Küçük "Yiğit insanlardı, hepsini de tanırım. Ne yapacaksınız? Jandarma görev yerlerini bildirse 'ne yaptınız' mı diyeceksiniz. 'PKK'lıları neden öldürdünüz' mü diyeceksiniz" diye konuştu.

"BANA ONURSUZ DİYEN ADAMIN ALNINI KARIŞLARIM"


Dava dosyasında bulunan MİT tarafından Tuncay Güney'in ifadelerine dayanılarak hazırlanan MİT şemasını bulunduğu bir poster gösteren Küçük, "Burada benim ismim yazıldı. Benim üstümde 7 kişi var, altımda da 7 kişi var. Sadece Doğu Perinçek ve benim adım açık. Kime emir vermişim, kimden emir almışım. Diyorlar ki onlar onurlu ve itibarlı kişiler. Bana onursuz diyen adamın alnını karışlarım" diye konuştu.

"JANDARMA TETİKÇİ TUTACAK BİR TEŞKİLAT DEĞİLDİR"


Danıştay dosyası tanığı Tarkan Toper'e hakim Hüsnü Çalmuk'un "Jandarma tetikçisi misin" diye sorduğunu belirten Küçük "Türkiye'nin sınırlarının yüzde 92'sinin güvenliğini sağlayan jandarma tetikçi tutacak bir teşkilat değildir, milli ordudur. Bu nedenle yıpratılmak isteniyor. Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'u, Veli Küçük'ü tavuk hırsızı gibi, kümesten yumurta çalmış gibi aldılar. Tuncay Güney'i niye alamıyorsun. Ona niye hala 2-3 senedir soruşturma yapamıyorsun. Yapamazsın çünkü batarsın" diye konuştu.

"BURASI TİYATRO SALONU DEĞİL"

Tutuklu sanık Oktay Yıldırım'ın "Burada başı sonu olmayan bir tiyatro oynanıyor" sözleri üzerine Başkan Özese "Oktay Bey, burası tiyatro salonu değil. Burada Türk milleti adına yargılama yapıyoruz" uyarısında bulundu. Yıldırım "Benim kanaatim bu" diye ısrar ederken Başkan Özese bağırmamasını istedi. Ergenekon soruşturmalarının başlangıcını oluşturan bomba ve patlayıcı maddelerin bulunduğu iddia edilen gecekondunun sahibi tutuklu sanık Mehmet Demirtaş ise bir Temel fıkrası anlattıktan sonra "Freni patlamış bir savcı pazar yerine dalmıştır" diye konuştu. Tutuklu sanık avukat Kemal Kerinçsiz "Tuncay Güney meselesi mahkemenin tutumu nedeniyle tam bir hukuk skandalı haline gelmiştir" dedi