İticü'de Kan Değişimi

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) yeni eğitim dönemine dekan değişiklikleriyle giriyor. 5 fakülteden dördünün dekanı değişti.

İTİCÜ Ticari Bilimler Fakültesi Dekanlığına; Prof. Dr. Ahmet Kara, Hukuk Fakültesi Dekanlığına; Prof. Dr. Mustafa Erdoğan, Mühendislik ve Tasarım Fakültesi Dekanlığına; Prof. Dr. Oğuz Borat, İletişim Fakültesi Dekanlığına ise Prof. Dr. Cüneyt Binatlı atandı. Dekanlar görevlerine 1 Eylül'den itibaren başlayacak.
Öte yandan İTİCÜ, bu yılki üniversite yerleştirme tercihlerinde en çok talep edilen 4. üniversite oldu. Tüm fakülte kontenjanlarına olan ilgi İTİCÜ'nün doluluk oranını yüzde 98'e çıkardı.
İstanbul Ticaret Üniversitesi lisansüstü program başvuruları başladı. Başvurular, 17 Eylül akşamı mesai bitimine kadar yapılabilecek. Tezli- tezsiz toplam 19 programda eğitim verilecek olan üniversitede, ilk kez Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği Hukuku doktora programı açılıyor.
Görevini 1 Eylül'de Prof. Dr. Mustafa Erdoğan'a devredecek olan İTİCU Hukuk Fakültesi Dekanı Nevzat Koç, yeni programın, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik için başvurusunun değerlendirme sürecinde önem kazanacağını söyledi.
AB ülkelerinde toplumu ilgilendiren yasal düzenlemelere dikkat çeken Koç, "Özellikle, tüketicileri koruyucu politikalar Türkiye'nin de ihracatçı kuruluşlarını etkiliyor. Uyum sorunlarına, kültürel, sosyal, yasal vb. değişik ve kapsamlı boyutlar ekleniyor. Ortaya çıkan çeşitli hukukî sorunların çözüm yollarını, Yükseköğretim Kurulu'nun izniyle, 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren, doktora programı düzeyinde sürdüreceğiz" dedi.