İngiltere Kraliçesi'nin Bursa isteği

Geçtiğimiz yıllarda gezdiği Bursa'ya hayranlığını gizlemeyen İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Bursa ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi

Geçtiğimiz yıllarda gezdiği Bursa'ya hayranlığını gizlemeyen İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Bursa ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

Kraliçe Elizabeth'in Bursa'ya gösterdiği özel ilgiyi Bursa Valisi Şahabettin Harput açıkladı. Önceki gün kendisini ziyaret eden İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Giles Portman'ın Kraliçe Elizabeth'den selam getirdiğini dile getiren Vali Harput, kraliçenin Bursa'ya olan sevgisinin devam ettiğini söyledi. İngiltere-Türkiye arasındaki ilişkilerin iki katına çıkartılacağını hatırlatan Kraliçe'nin, Bursa'ya dikkat çektiğini belirten Vali Harput, "Özellikle Bursa'ya özel önem verilmesini istemiş. Bursa'nın İngiltere ile olan ilişkilerinde, otomotiv ve tekstile ilaveten turizmi de öncelikleri arasına alması talimatı vermiş. Özellikle de İngiliz turistlerin Uludağ, tarih ve termal konusunda Bursa'dan istifade etmeleri noktasında ciddi bir hareket başlatmak istediklerini söylediler." dedi.

İngiltere ile ilişkilerin oldum olası iyi olduğuna dikkat çeken Vali Harput, "Bu durumun, turizm yatırımcıları için de önemli bir cazibe oluşturacağını düşünüyorum." diye konuştu.

ULUDAĞ'DAKİ İŞLETMELER SORUN YAŞAMAYACAK

Vali Harput, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, Milli Parklar Genel Müdürlüğü 4916 sayılı kanun kapsamında Uludağ'daki işletmelerin bir çoğunun tahsis belgesini iptal etmesiyle ilgili bir soruyu cevaplandırdı.

Uludağ'daki ruhsata aykırılıklar dolayısıyla daha önce düzeltilmesi için kendilerine süre verilen işletme sahiplerinden bazılarının, yapması gerekenleri yerine getirmediğini dile getiren Harput, şöyle konuştu: "Bunun üzerine böyle bir yola başvurulmuş. Ama süreç bitmiş değil. Uludağ'da mutlaka iyiye doğru bir gidiş olacak. Bakanlıkla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Umuyorum bir çözümde buluşacağız. Uludağ'daki işletmelerimiz için bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum."