Devlet Bakanı Özak Gündoğdu'da Rize

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, sağanak sonucu heyelan meydana gelen Rize'nin merkeze bağlı Gündoğdu beldesinde incelemelerde bulundu.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, sağanak sonucu heyelan meydana gelen Rize'nin merkeze bağlı Gündoğdu beldesinde incelemelerde bulundu.
Özak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam iftar saatinde aşırı bir yağış olduğunu hatırlatarak, 'Bugüne kadar alışılmışın dışında bir heyelan olmuş. Gündoğdu'nun doğusundan batısına kadar aralıklarla heyelan oluşmuş. Geçmişte dere vadisinde üstten aşağıya inerek heyelan olurdu ama böylesini ilk defa görüyoruz' dedi.
Teknik çalışmaların, arama kurtarma ve yol açma çalışmalarından sonra yapılacağını ifade eden Özak, 'Şu anda 7 canımızı kaybettik, acımız çok büyük. Aynı zamanda 6 kaybımız var, onları arıyoruz. Yaralılarımız da var, onlara acil şifalar diliyoruz. Afete dayalı vatandaşı koruyacak planlama yapmalıyız. Aksi takdirde daha büyük yağışlarda daha büyük sorunlar yaşanabilir' diye konuştu.
Özak, zararın tespit edilmeye başlandığını kaydederek, 'Ankara'dan acil bir para gönderilecek ve gerekli yerlere harcanacak. İlk planda evlerinden çıkan vatandaşımızın kiraları 6 ay, 1 yıl, ne kadar süre evlerine giremeyeceklerse tespit edilir, ödenir' dedi.
Bakan Özak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sabah Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile görüştüğünü, Çiçek'in, Başbakan Erdoğan'ın tahsis ettiği uçakla bölgeye geleceğini bildirdi.
İncelemelere Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ve diğer yetkililer de katıldı.

27.08.2010 09:07:16