Cindoruk: 'Evet' derseniz sonucuna katlanırsınız

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Gaziantep'te 'hayır' gezisi yaptı. Cindoruk, vatandaşlardan 12 Eylül'de yapılacak referandumund

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Gaziantep'te 'hayır' gezisi yaptı. Cindoruk, vatandaşlardan 12 Eylül'de yapılacak referandumunda 'hayır' oyu istedi. Cindoruk, yaptığı açıklamada, "Bu anayasa değişikliği paketi, memurun grev hakkını elinden alıyor. 'Evet' derseniz sonucuna katlanırsınız." dedi.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika temsilcileri ile bir araya gelen Cindoruk, "Grev memurların silahıdır. Grev hakkı olmayan sendika da dernek statüsündedir. Haklarınız için, eşitlik için, ülkeyi karanlığa gömmemek için 'hayır' oyu vermelisiniz." şeklinde konuştu.

Cindoruk, meydanlarda "Sendikalara anayasa değişikliği ile haklar veriyoruz" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştirdi. Erdoğan'ın kelime oyunlarıyla halkı kandırmaya çalıştığını savunan Cindoruk, şöyle dedi: "Anayasa değişikliği ile son sözü bakan söyleyecek, başbakan söyleyecek. Sendikaların hiç bir hakkı kalmayacak. Grev hakkı elinden alınan sendika, memurlarının haklarını nasıl savunabilir ki? Bu nedenle memurlarımız kelime oyunlarına gelmesinler."

"MEYDANLAR ANGARYAYA DÖNDÜ"

Referandum süreci yaklaştıkça meydanlardaki üslubun sertleştiğine ve terbiye sınırlarının aşıldığına dikkat çeken Cindoruk, "Referandum sürecinde meydanlar çirkinleşti. Meydanlarda küfürler, argo konuşmalar arttıkça artıyor. Bir sürü sorun varken, angaryaya döndü her taraf. İçi boş sözler ve hakaretler aldı başını gidiyor. Olay çığırından çıktı. Vatandaşlarımız bunlara çok dikkat etsin. Ülkemizin meydanlarını angarya alanlarına çevirenlere cevabını versin." şeklinde konuştu.

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Bekir Avan da uzlaşma ile çıkarılmayan bir Anayasaya 'evet' diyemeyeceklerini açıkladı. Avan, "Bizler memurlar olarak uzlaşmacı tavırlardan yanayız. Memurların haklarını en iyi savunan Anayasadan yanayız. Bazı partilerin tekeline giren Anayasalara geçit vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.