Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, karargahta gerçekleşecek Genelkurmay Başkanlığı devir teslim törenine katılacak. (17.30)<

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, karargahta gerçekleşecek Genelkurmay Başkanlığı devir teslim törenine katılacak. (17.30)

Başbakan Erdoğan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Uğur Erdener'i kabul edecek. (16.30)

Komutana çalım atınca hayatı karardı; işkence gördü, öğretmenlikten atıldı (Özel)

12 Eylül darbesi gerçekleşip, askerin ülke yönetimine el koyduğu sırada Diyarbakır'da genç bir öğretmen olan Ahmet Ay, askerlerle yaptıkları bir maçta attığı golün bedelini ağır ödemiş. Gece evi basılıp ailesi ile karakola götürülüp günlerce işkence görmüş. Meslekten atılıp 6.5 yıl hiçbir kamu işinde çalışmasına izin verilmemiş. Yıllar sonra Danıştay kararı ile çok sevdiği mesleğine dönen Ay, şimdi referandumda o acı dolu günlerin hesabını sormak için referandumu bekliyor.

Devlet Bakanı Egemen Bağış, bir dizi ziyaretler için İzmir'e gelecek.(10.30)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 79. İzmir Enternasyonal Fuarının Açılışına katılmak üzere İzmir'e gelecek.(15.00)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 79. İzmir Enternasyonal Fuarı basın toplantısı ve açılışı için İzmir'e gelecek. (11.15)

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan DTM Uğur Ercan Toplantı Salonu'nda 'Ülke Masaları Stratejisi' ile ilgili toplantıda konuşacak, Altındağ ilçesini ziyaret ederek esnaflarla bir araya gelecek ve İNTES'in Sheraton Otel'de düzenleyeceği iftar programına katılarak bir konuşma yapacak (10.30/13.30/19:15)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Etimesgut'ta iftar programına katılacak.

Antalya'daki orman yangını devam ediyor. Dün öğle saatlerinde başlayan yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan söndürme çalışmaları sürüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kırşehir Akpınar'da halka seslenecek, Valilik, Belediye ve Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Kırşehir enerji sektörü toplantısına ve Memur-Sen tarafından organize edilen iftar yemeğine katılacak (12.00/13.45/16.0019.30)

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin il teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğine katılmak üzere Gaziantep'e gelecek. Cindoruk çeşitli sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek 12 Eylül'de yapılacak referandum için 'hayır' desteği isteyecek.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde partililerle bir araya gelecek. (19.56)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Erzincan'da çeşitli açılışlara katılacak

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu referandum çalışmalarına Malatya'da devam edecek

Ankara Tabipler Odası, uygulamada bir ayını dolduran aile hekimliği ile ilgili bir basın toplantısı yapacak. (12.30)

Kimse Yok Mu Derneği'nin Pakistan'a 43 tonluk yardım malzemesi götürecek uçağı, Atatürk Havalimanı'ndan hareket edecek. (10.00)

Pakistan'a 300 ton yardım götürecek İHH treni, Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkacak. (11.30)

Tarihin en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan'da bazı bölgelerdeki sel sularının çekilmesinin ardından salgın hastalıklar baş gösterdi. Yetkililer, 500 bin kişinin gerekli tıbbi müdahalesi yapılmazsa öleceklerini duyurdu.

Bir gurup yardımsever Türk işadamı, Pakistan'a gelerek, nakdi ve ayni yardımlarını afetzedelere bizzat kendi elleriyle teslim etti.

Moskova'da kurulan Ramazan çadırı, büyük ilgi görüyor. Resmi açılışın yapıldığı çadırdaki iftar yemeğine; Müslümanlar , Ortodoks kilisesi, Protestan kilisesi, Budist ve Yahudi din adamları büyük ilgi gösterdi. Rusya parlamentosu üst kanadı Federal Konsey, alt kanadı Duma, Müslüman ülkelerin büyükelçileri ve diğer etnik topluluklardan yüzlerce kişi iftarda hazır bulundu. Başkent'teki iftar çadırı, Moskova Belediyesi'nin resmi festival listesine de alındı.

SPOR

UEFA Avrupa Ligi'nde grup kuraları çekilecek.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftası Ankaragücü-Kayserispor ve Gaziantepspor-Konyaspor maçlarıyla başlıyor. (20.00/21.00)

FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın resmi açılışı yapılacak. (20.30)