Chp'li Vekillere Eleştiri
AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, referandum sürecinde CHP'li vekilleri eleştirdi. Kazancı, "Meclis'te 'Hayır' oyu vermeyip halktan 'Hayır' oyu istiyorlar" dedi.

Her yıl TBMM tatile girdiğinde yaz programlarını yaptıklarını söyleyen Kazancı, bu yıl ki ziyaretlere referandumun da eklendiğini dile getirdi. Referandumda 'Evet' oyu isteyen Celal Aytekin Kazancı, CHP'ye eleştirilerde bulundu. CHP'li vekillerin halktan 'Hayır' oyu isteyerek milleti vebal altında bıraktığını belirten Kazancı, ziyaretlerde şöyle konuştu:
"Bu yıl ki ziyaretlerimiz 12 Eylül'deki Referanduma denk geldi. 12 Eylül'de neye 'Evet' diyeceğimizi size anlatma görevimiz var. AK Parti iktidara gelmeden önce seçim çalışmalarında bir takvim açıkladı. Darbe Anayasası'nı kökünden değiştireceğimizi taahhüt ettik. Aslında bunu tüm siyasi partiler de taahhüt etti. Bütün siyasi partilerin propagandalarında, programlarında, takvimlerinde bunlar vardı. Milletimize verdiğimiz sözü yerine getirmek üzere çaba sarf ediyoruz. 2007 seçimlerinde Meclis'e girdik. Sandalye sayısında en fazla AK Parti'de oldu. Tüm siyasi partilere çağrıda bulunduk. Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerden ikişer milletvekili vermeleri çağrısında bulunup bir komisyon kurulmasını istedik. Uzlaşabildikleri noktalarda bir taslak oluşturup bu yüzyıla yakışan, daha demokratik bir Anayasa yapılmasını istedik. Maalesef buna siyasi partiler yanaşmadı. Bunun üzerine biz de bir çalışma başlattık. Gece gündüz bir çalışma yaparak meclisteki milletvekillerimiz 330'un üzerinde bunu geçirdiler. CHP çıkıyor mitinglerde 'Hayır' oyu istiyor. Bu milletin seçtiği CHP'li vekillere soruyoruz. Siz mecliste bu Anayasa Değişikliği ile ilgili maddelere neden 'Hayır' demediniz. Bu millet size oy vermişse, önce Meclis'te 'Hayır' oyu vereceksiniz. Sonra da milletin huzuruna gelip 'Bakın biz Mecliste hayır oyu verdik. Sizden de 'Hayır' oyu istiyoruz' diyeceksiniz. Kendiniz orada 'Hayır' diyemediniz. Sonra da gelmişsiniz bu milleti vebal altına sokuyorsunuz."
