Bursa'da Kıvırcık Koyun Projesi

Bursa İli Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Birliği tarafından 'Kıvırcık Koyun Projesi' çerçevesinde 15 aileye 150 koyun ve 15 koç törenle teslim edildi.

Bursa'da Kıvırcık Koyun Projesi
TİGEM Karacabey İşletme Müdürlüğü'nde 'Kıvırcık Koyun Projesi' sebebiyle Osmangazi ilçesinden Dağakça, Ahmetbey, Seçköy, Soğukpınar, Seferiışıklar, Güneybayır, Avdancık, Küçükdeliler, Karaıslah, Gemlik ilçesinden Fevziye köyü, Kestel ilçesinden Derekızık köyü ve Harmancık ilçesi merkezi olmak üzere toplam 15 hayvan yetiştiricisi aileye 150'si koyun 15 koç olmak üzere 165 adet küçükbaş hayvan verdi. Törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, il genel meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve hayvan yetiştiricileri katıldı.
Yetkililer, projenin 126 bin 900 TL'ye mal olduğunu söyledi. Projenin 4 ay süreceğini kaydeden yetkililer, son yıllarda dünyada koyun yetiştiriciliğinin daha çok süt üretimine yöneldiğini ifade etti. Koyun sütlerinden oldukça değerli ve ekonomik değeri yüksek peynir çeşitleri üretildiğini kaydeden yetkililer, et üretimi için bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaygın olarak koyun yetiştiriciliği yapıldığını vurguladı. Bursa'da yüksek verimli ve damızlık nitelikli koyun ırklarının yaygınlaştırıldığını dile getiren yetkililer, Bursa kebabının yapımında kullanılan kıvırcık ırkı koyunların tercih edildiğini belirtti.