Bbp 'Evet' Diyecek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun İl Başkanı Şahin Polat, "BBP 'Evet' oyu verecektir ama hiçbir cephenin tarafı olmayacaktır" dedi.

Anayasa değişikliğinin 24 saat kesintisiz demokrasiye, hukuk devleti olmaya, bağımsız yargıya kavuşmaya yetmeyeceğini belirten BBP İl Başkanı Şahin Polat, "Bu anayasa değişikliğini eksik buluyoruz. Buna rağmen sivil bir anayasa çabası, sembolikte olsa 12 Eylül cuntasına bir cevap olarak gördüğümüz ve değişecek olan anayasa maddelerini doğru bulduğumuz için referandumda 'Evet' oyu kullanacağız. Statükonun sık sık balans ayarı yapmakla yükümlendirdiği kurumlara çeki düzen verilmesiyle alakalı olan ve pakette yer alan değişiklikleri sorunu çözmek ve uzlaşmayı sağlamak adına önemsiyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin yeniden düzenlenmesi, HSYK'nın demokratik ve şeffaf yapıya kavuşması, askeri yargı ile ilgili değişiklikleri faydalı ve önemli buluyoruz" diye konuştu.
12 Eylül referandumunun siyasi partilerin oylaması olarak değil, sivil bir anayasa çabası olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Şahin Polat, "BBP, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin mantığına ve mağduriyetlerine tepki koyan ve sivil inisiyatifi bayraklaştıran, milletine yaslanarak iktidarın asıl kaynağı ve gücü olarak milletin hak ve özgürlüklerinin savunucusu olmaya devam ederek, referandumda ülkenin geleceğine sahip çıkmak adına 'Evet' diyecektir" şeklinde konuştu.