Antik Şehirde Yangın Paniği

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki Antandros Antik Şehri kazı alanında çıkan yangında 2 hektar zeytinlik alan kül olurken, tatilcilerde korku yaşadı.

Antik Şehirde Yangın Paniği
Edinilen bilgilere göre, öğlen saatlerinde Altınoluk girişinde bulunan ve yetkililer tarafından arkeolojik kazı çalışmaları devam eden Antandros Antik Kenti adlı kazı alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören arkeologlar ve kazı ekibi durumu hemen orman yangını ihbar hattına ve Altınoluk itfaiyesine bildirdi. Olay yerine gelen söndürme ekipleri yangına müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevlere Orman Müdürlüğü'nün 2 söndürme helikopteri, 8 arazöz, 1 su tankeri, çevredeki belediyelerin itfaiye araçları, 1 iş makinesi, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ve şefliklerin 20 işçisi, 4 Orman Muhafaza Memuru, 5 teknik eleman, 50 kadar mükellef, 100 civarında vatandaş müdahalede bulundu.
Yaklaşık 1 saat aralıksız olarak sortiler yaparak alevlere müdahale eden helikopterlerin ve karadan çalışma yapan ekiplerin çabaları sonuç verdi ve yangın daha da büyümeden kontrol altına alındı. Ayrıca, olayı duyan Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, jandarma yetkilileri ve Edremit Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri de Antandros Antik Şehri'ne giderek incelemelerde bulundu. Antandros Antik Şehri kazı alanına E-87 Karayolu'ndaki kapıdan giriş çıkış yapan arazözler ve itfaiye araçları yüzünden karayolu trafiği zaman zaman trafiğe kapatıldı. Araçlarıyla yoldan geçen ve yangın helikopterinin su aldığı plajda denize giren tatilciler, yangın nedeniyle korku ve tedirginlik yaşadı.
Orman İşletme Müdürü Muhammet Karahan, yangında 2 hektar verimli zeytinlik alanın yandığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, çalışmalara katılanlara teşekkür etti.