Ankaralı Minibüsçüler Referandumda 'Evet' Diyecek

Ankara Minibüsçüler Odası, 12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliğine ilişkin referandumunda 'evet' oyu vereceklerini açıkladı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ile birlikte Ankara Minibüsçüler Odası'nı ziyaret etti. Bakan Atalay, Minibüsçüler Odası'nın böyle bir karar almasının Türkiye için sevindirici bir haber olduğunu kaydederek, Türkiye'de genel seçimler yapılıyormuş gibi bir hava oluştuğuna dikkat çekti. Atalay, Anayasa referandumunun ardından hükümetin hükümet, muhalefetin yine muhalefet olacağını hatırlatarak, "Referandum seçimi
Türkiye için hayırlı olacak. 26 maddenin özünde insan var. Anayasa Mahkemesi insan hakları olacak. Artık Avrupa İnsan Hakları için Strazburg'a gitmeye gerek kalmayacak. Fişlemeleri kaldırıyoruz. Millet iradesinin önündeki engelleri kaldıracağız. Vatandaşın seçtiği milletvekilinin değeri artsın" dedi.
Minibüsçü esnafının sorunlarını çözmek için hükümetin Meclis'ten karar çıkardığını söyleyen Bakan Atalay, Türkiye'de ve dünyada referandum seçimleri için partilerin ön planda olmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu tür seçimlerde sivil toplum kuruluşları bu konuları çok iyi yürütüyor. Bana göre partiler ikinci planda olsun, sivil toplum kuruluşları ön planda olsun. Burada Ankara Minibüsçüler Odası'na referandumda verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah diğer sivil toplum kuruluşları da
sırasıyla evet oyu kullanacaktır" diye konuştu.
Bakan Atalay, konuşması sırasında Salih Kapusuz'a dönerek, "Salih benim talebemdir" şeklinde espri yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise, konuşmasında Türkiye'de yargı reformuna ihtiyaç olduğunu, yargının CHP'nin arka bahçesi olduğunu kaydetti. Kapusuz, referandumda evet oyu vereceklerini açıklayan Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Bekir Gani'ye de teşekkürlerini bildirdi.
Minibüsçüler Odası Başkanı Gani, hükümetin şoför esnafının yanında bulunduğunu hatırlatarak, referandumda oylarının 'evet' olacağını kaydetti. Gani, "Referandumda evet oyu kararını alırken çocuklarımızın geleceği için alıyoruz. Sayın Bakan'ın bizi ziyaret etmesi bizim için bir onurdur. Önceki hükümetler zamanında bir milletvekili kapımızı çalmadı. Şu an ise AK Parti iktidarında Bakanımız yanımıza geliyor" dedi.
Gani, konuşması sırasında Bakan Atalay'a dönerek, minibüsçü esnaf için önemli olan ceza puanlarının düşmesini istediklerini de kaydetti.