Yurtta yol durumu

Kara yollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Kara

Kara yollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kelkit-Erzincan yolunun 10-12. kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapatıldığı için ulaşım Tütenli köy yolundan sağlanıyor.

Milas-Yatağan yolunun 3-7'inci kilometreleri arasındaki Boğayokuşu Mevkii patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün 13.00-15.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Gümüşova-Gerede Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'ndeki jet-fan'ların bakım çalışmaları nedeniyle Ankara-İstanbul istikametinde bugün 07.00-18.00 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü verilecek.

Bozburun Ayrım-Marmaris-Gökova-Muğla-Köyceğiz ayrım yolunun Gökçe çıkışı mevki 33- 43. kilometreleri arasında sürdürülen yol yapım çalışmaları sırasında 38-39'uncu kilometreler arasında çarşamba ve cumartesi günleri 13.00-15.00 saatleri arasında patlatma yapılacağından yol aralıklarla trafiğe kapatılacak.

Amasya-Taşova yolunun 0-13'üncü kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle hergün 12.00-15.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 14-17'inci kilometreleri arasındaki Karacabel Tüneli Mevki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 13.00-17.00 saatleri arasında yol, kısa süreli aralıklarla ulaşıma kapatılacak.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 57-61'inci kilometreleri (Bafa Gölü) arasında sürdürülen patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle de salı, çarşamba ve perşembe günleri 13.00-17.00 saatleri arasında yol aralıklarla trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.

Şırnak-Hakkari yolunun 62'inci kilometresindeki Ortabağ-Çığlı Çetintepe Barajı Servis Yolu inşaatı nedeniyle hergün 08.00-18.00 saatleri arasında yol belirli aralıklarla trafiğe kapatılıyor.

Bartın-Safranbolu-Karabük yolunun 17-22'inci kilometreleri arasında DSİ tarafından yapılan Kirazlıköprü Barajı inşaatı nedeniyle 08.00-18.00 saatleri arasında, Niksar-Reşadiye yolunun 12-14. kilometreleri arasında bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle 07.00-12.00 ile 13.00-18.00 saatleri arasında ulaşım, aralıklarla kesilerek kontrollü olarak sağlanıyor.

Açıklamada, kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.