Uşak'ta Gölette Boğalan Çocuğun Cesedine Ulaşıldı

Uşak'ın Ulubey İlçesinde arkadaşlarıyla yüzmek için gölete giren çocuk boğularak hayatını kaybetti

Uşak'ın Ulubey İlçesinde arkadaşlarıyla yüzmek için gölete giren çocuk boğularak hayatını kaybetti. Dün akşam saatlerinde meydana gelen olay sonrası çocuğun cesedi göletten 7 saat süren bir çalışma sonucu çıkartıldı.
Edinilen bilgiye göre, saat 17.00 sıralarında Ulubey ilçesine bağlı Akkeçili köyünde arkadaşlarıyla birlikte gölete giren Mehmet Kılıç (14), bir süre sonra gözden kayboldu. Olayın hemen ardından çevredeki vatandaşların aramaları sonuç vermedi. İftar saatinden sonra gölete gelen iş makineleri gölete ait seti yararak suyu boşaltmaya başladı. Bu arada gölette kaybolan çocuğun cesedini aramak için Afyonkarahisar'dan dalgıçlar çağrıldı. Yaklaşık 7 saat süren çalışmanın ardından Mehmet Kılıç'ın cesedi dalgıçlar tarafından göletten çıkartıldı.
Eşme Kaymakamı ve Ulubey Kaymakam Vekili Ömer Sağlam koordinesinde yürütülen çalışmalara vatandaşlarda yardımcı oldu. Göletin suyu boşaltılmaya çalışıldığı saatlerde vatandaşların da yardımı ile ağ atılarak cesede ulaşılmaya çalışıldı ancak sonuç alınamadı. Gece geç saatlerde Afyonkarahisar'dan çağrılan ekibinin gelmesinin ardından iki dalgıç gölete girdi. Yaklaşık 5 dakika sonra da dalgıçlar cesede ulaştı. Cesedin bulunmasının ardından çocuğun yakınları fenalık geçirdi. Mehmet Kılıç'ın cesedi otopsi için morga gönderilirken yüzmek için Kılıç ile birlikte gölete giren diğer çocuklar ifadesi alınmak üzere jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.