Kraliçenin Ziyareti Bursa'yı İngiltere'ye Tanıttı

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Giles Portman, Kraliçe 2.Elizabeth'in Bursa'ya yaptığı ziyaretin bu kentin İngiltere'de tanıtımına katkı yaptığını söyledi.

Kraliçenin Ziyareti Bursa'yı İngiltere'ye Tanıttı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, Bursa ve Türkiye ile ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapan İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı Giles Portman ve Küresel İşler Daire Başkanı Maya Sivagnanan'a kentle ilgili bilgiler verdi. Şenocak'ın Heykel'deki Tarihi Belediye Binası'nda ağırladığı İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı Giles Portman, 2 yıl önce Kraliçe Elizabeth'in yaptığı ziyaret nedeniyle Bursa'nın İngiltere'de tanındığını söyledi.
İngiltere Birleşik Krallığı'nın Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istediğini kaydeden Portman, bu noktada Bursa'yı daha yakından tanımaya çalıştıklarını belirtti. Portman, kendisine gösterilen yakın ilgi nedeniyle Şenocak'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında Bursaspor'un şampiyonluğunu da kutladı.

KRALİÇENİN ZİYARETİ BURSA'YI İNGİLTERE'YE TANITTI
Portman, "Kraliçe'nin 2 yıl önce yaptığı ziyaretle Bursa Britanya'da yakından tanındı. Biz bu ilişkileri daha da güçlendirmek istiyoruz. Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkiler şu anda altın çağını yaşıyor. İngiltere Başbakanı David Cameron, bu konuya önem veriyor. Türkiye ile ticari, turizm ve siyasi konularda daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyoruz. Başbakan Cameron, Türkiye ile ticari ilişkilerin daha sağlam olması için talimat verdi. Aynı zamanda Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılımına da Britanya Krallığı'nın verdiği destek bu noktada mihenk taşı oluyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN NÜFUSU ÇOK GENÇ"
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak da Bursa'yı tanıtıp kentin potansiyelini anlatarak, Bursa'da turizme ve kültürel değerlerin kalkındırılmasına önem verdiklerini belirtti. Kentin daha çağdaş bir konuma ulaşması için eksiklerin giderildiğini ifade eden Şenocak, "Erken dönem Osmanlı mimarisi Bursa'da bulunuyor. Bu konuda önemli bir konumdayız" dedi.
İngiltere'nin demokrasinin beşiği olarak görüldüğünü dile getiren Şenocak, "Türkiye'de demokrasi son 10 yılda çok ciddi mesafe katetti. AB, Türkiye'yi kabul ettiğinde kendi potansiyelini arttıracaktır. Çünkü Türkiye'nin nüfusu çok genç" diye konuştu. Ziyaretin sonunda Şenocak, konuklarına İznik Çinisi ve Bursa kitabı armağan etti.