Kara Kuvvetlerinde devir teslim

Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini törenle Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'na devreden Orgeneral Işık Koşaner, sınır birliklerindeki profesyonelleşmenin tamamlandığını, en kısa sürede tek tip askerlik uygulamasına geçilmesi gerektiğini söyledi.

Kara Kuvvetlerinde devir teslim
Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini törenle Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'na devreden Orgeneral Işık Koşaner, sınır birliklerindeki profesyonelleşmenin tamamlandığını, en kısa sürede tek tip askerlik uygulamasına geçilmesi gerektiğini söyledi.

Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini törenle Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'na devretti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahındaki törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kuvvet komutanları da katıldı. Devir teslim töreninde yarın genelkurmay başkanlığı görevini üstlenecek olan Orgeneral Koşaner, siyasi unsurlar içermeyen, askeri konuları ele alan kısa ve sade bir konuşma yaptı. İşte Koşaner'in konuşmamından satır başları:

* Bir an önce 'tek tip askerlik' uygulamasına geçilmesi gerekir. Vatan hizmetinin herkes için eşit şartlarda yapılması önem arz etmektedir

* Terörle mücadelenin sadece silahlı güçle yapılmasının yeterli olmayacağı kabul edilen bir gerçektir. Ancak mücadelenin silahlı güç kullanmadan başarıya ulaşması da mümkün değildir. Örgüte karşı hukuk içinde kararlı mücadele devam edecektir.

* Üç yıl önce başlatılan komando tugaylarının profesyonel hale getirilmesini öngören proje tamamlandı. Bu kapsamda, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki 5 komando tugayının, operasyonlarda görev alan komando kol unsurlarının tamamı uzman erbaşlardan oluşacak şekilde yapılandırılmıştır.

* Er-erbaşların çok kısa bir eğitimden sonra göreve gönderildikleri şeklindeki ifadeler gerçeği yansıtmıyor.

* Türkiye-Irak sınırının Jandarma Genel Komutanlığı'nca korunan bölümü de bir plan dahilinde Kara Kuvvetleri Komutanlığına devredilecektir.

* Bazı medya organlarının her olayda, sadece duyumlara dayanarak ve Silahlı Kuvvetlerimizi hedef alarak yaptığı mesnetsiz suçlamalar ve iftiralar esefle ve üzüntüyle izlenmektedir.

YENİ KOMUTANDAN ESKİ MESAJLAR

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı 1 yıl yapmak üzere devralan Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, bölücü ve ayırıcı unsurlara karşı sert ve net mesajlar verdi. Ceylanoğlu Cumhuriyet'in çimentosunun, ebediyete yürüyecek sağlamlıkta olduğunu belirterek, "Bilinen bölücü, ayırıcı, çeşitli farklılıkları etnik kimlik, tarikat-cemaatçilik, kültürel gündeme getirerek, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı olmayı amaçlayan kesimlerin, bu şekilde maksatlı gayretleri, Cumhuriyet Anayasası ile yasalara aykırıdır. Zaten, yüce Türk ulusu da bunları dikkate almamaktadır. Müsaadelerinizle soruyorum. Cumhuriyetimizde, kimin hak ve özgürlükleri yoktur ve yasalar dışında, hukuk dışında kısıtlanmıştır? Bunları gündeme getirenlerin kendilerinin de Cumhuriyet'in yüksek değerlerinden, azami yararlandıkları, göz ardı edilemeyecek bir gerçektir" diye konuştu.