İdealder, iftar yemeği düzenledi

İzmir Düşünce ve Aksiyon Derneği (İdealder), iftar yemeği düzenledi. Yemekte bir araya gelen üyelere konuşan Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Yönetim Kurulu

İzmir Düşünce ve Aksiyon Derneği (İdealder), iftar yemeği düzenledi. Yemekte bir araya gelen üyelere konuşan Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yeşil, "İdeal cemiyetler ideal fertlerden oluşur" dedi.

İdealder üyeleri, Swiss Otel'de düzenlenen kaynaşma iftar programında biraraya geldi. Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla başlayan programda, İdealder'in tanıtım görüntüleri izlendi. İdeal düşünceye ulaşmanın yolunun basit düşünceden geçtiğini belirten İdealder Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Yağız, "Yaşamda başarılı olmanın altında yatan gerçek, farkında olmaktır. Farkında olabilmenin şartı da düşünmektir. Basit bir düşünce çok fazla bir şey ifade etmez. Fakat ideal düşünceye ulaşabilmek de ancak o basit düşüncelerin bağrında gelişir" dedi. Yağız, "Düşünce ve aksiyon insanı, bazen vefâlı bir vatan evladı, bazen düşünce buudlu bir hareket insanı, bazen bir ilim aşığı, bazen dahi bir sanatkar, bazen bir devlet adamı, bazen de bunların hepsidir" diye konuştu.

İdeal cemiyetlerin ideal fertlerden oluştuğunu dile getiren Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yeşil, "En çarpık ve en arızalı sistem, mükemmel fertlerin elinde işe yararken arızalı insanların elinde en mükemmel sistem bile işe yaramaz" şeklinde konuştu. Yeşil, sözlerine şöyle devam etti: "İnsan mükemmelse varlık tepeden tırnağa öyle oluşur. Fakat insan problemliyse herşey problemli hale gelir. Dünyayı imar etmek isteyen düşünce, önce kendini imar etmelidir. İnsanı yeniden kalben duyarlı hale getiremedikten sonra onu kurtaramazsın. Herşeyi keşfeden Batı, insanı keşfedememiştir."

Yenilen yemeklerin ardından çeşitli ilçelerden gelen üyeler birbirleriyle tanışma fırsatı buldu.