CHP'li İnce:12 Eylül'de darbeyle hesaplaşma olmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 12 Eylül'de halkın söylediği gibi darbeyle hesaplaşma olmayacağını söyledi.

CHP Sakar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 12 Eylül'de halkın söylediği gibi darbeyle hesaplaşma olmayacağını söyledi.

CHP Sakarya İl Örgütü'nün Prestij Düğün Salonu'nda düzenlediği toplantıda konuşan İnce, iktidara geldiklerinde farklı politikalar uygulayacaklarını belirtti. Hedeflerinin Türkiye'de istediklerinin çalmayan, çaldırmayan bir siyaset, hesap veren bir devlet, sorgulayan vatandaş ve mutlu yurttaşlar olduğunu kaydeden İnce; "CHP'nin iktidarında dokunulmazlıkları kaldıracağız" dedi.

Siyasi etik yasasını çıkaracaklarını, aile sigortasını başlatacaklarını ifade eden İnce, iktidara gelmeleri halinde yapacakları icraatlarla ilgili şu vaatlerde bulundu; "Türkiye'deki yoksulluğun envanterini üç ayda çıkaracağız. Yoksul yurttaşları kayıt altına alacağız. Ailede kadını esas alacğız, kadının banka hesabına yatıracağız yardımı. Makarna kuyruklarında gururunu kırmayacağız. Türkiye'de eğitim hamlesi başlatacağız. Hakkari'deki bir çocuğumuz şunu diyecek, ben Türkiye'nin en iyi okulunda okuyorum, en iyi lisesinden en iyi üniversitesine gideceğim, en iyi doktoru mühendisi olacağım. İşte terörün çözümü budur. Onurlu bir dış politika yapacağız. Türkiye'nin onurunu kırmayan bir dış politika yapacağız. AKP döneminde iadesi istenen 178 PKK'lı var, bunların 12 tanesi iade edilmiş. Bizim hükümeti kimsenin taktığı yok."

12 Eylül'de halkın söylediği gibi darbeyle hesaplaşma olmayacağını dile getiren İnce; "Evet çıkarsa 12 Eylül ile hesaplaşmayacak. 12 Eylül 1980'den, 7 Aralık 1983'e kadar, yani ilk milletvekilliği seçimine kadar, 12 Eylül paşaları döneminde TBMM'de 808 tane kanun ve kanun hükmünde kararname çıkmış. Siyasi Partiler, Sendikalar, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri, Grev ve Lokavt Kanunları... 12 Eylül'ün özünü taşıyan 808 tane kanun çıkmış. Ey Recep Erdoğan, sen bu 12 Eylül ruhunu taşıyan kanunlardan hangisi değiştirdin? Hiçbirini'' diye konuştu.