Bingöl Sular Altında

Bingöl'de etkili olan yağmur hayatı olumsuz etkilerken, birçok ev, iş yeri ve caddeler su altında kaldı.

Bingöl Sular Altında
Hava sıcaklığının zaman zaman 40 dereceye ulaştığı Bingöl'de aniden etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Dolu ve ardından sağanak yağış olarak devam eden yağmur vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Yaklaşık 15 dakika şiddetini arttırarak devam eden yağış, adeta hayatı durdurdu. Yağışa yakalanan vatandaşlar pasajlara sığınırken, aniden bastıran şiddetli yağmura dayanamayan altyapı bir çok yerde patlak verdi. Özellikle şehir merkezinde çöplerin dolduğu kanalizasyon giderlerinde meydana gelen tıkanmalar cadde ve sokakları su altında bıraktı. Bingöl Belediye Başkanlığı yağmur sonrasında tıkanan kanalizasyon giderlerinin açılması için ekiplerini görevlendirdi. Ekipler su altında kalan cadde ve sokaklarda tıkanan ızgaraları açmaya çalıştı. Şehir merkezinde etkili olan yağış özellikle Genç Caddesi'ni tamamen su altında bıraktı. Genç Caddesi'nde seyir halindeki sürücüler araçlarının yarısına kadar su içine battı.
Şiddetli yağmur şehir merkezi ile Düzağaç bölgesini birbirine bağlayan Çapakçur Köprüsü'nde de trafiği aksattı. Çapakçur Köprüsü üzerinde bulunan yağmur giderinin tıkanması ile birlikte köprü su altında kaldı. Su altında kalan köprüye gelen Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri araçların kontrollü geçişini sağlarken, Karayolları 84. Şube Şefliği ekipleri ise tıkanıklığı gidermeye çalıştı.
Aniden bastıran yağmur ile birlikte Bingöl'ün ilk yerleşim yeri olan Aşağı Çarşı'da su altında kaldı. Aşağı Çarşı mevkiinde bir çok ev ve bahçe su altında kaldı. Evlerine su girmemesi için küreklerle kapılarının önünü temizleyen vatandaşlardan Ahmet Bütün, her yıl aynı sorun ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Fikret Davran ise yetkililerden bu sorunlarının bir an evvel giderilmesi konusunda yardım beklediklerini dile getirdi.
ŞİDDETLİ YAĞMUR ELEKTRİK KESTİ
Öte yandan yaklaşık 15 dakika devam eden şiddetli yağmur nedeniyle şehirde elektrikler kesildi. Yağmur nedeniyle tahrip olan trafolarda çalışmalarını başlatan Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Müessese Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 1 saatlik onarımın ardından yeniden elektrik akımını şehre verdi.