Bakan Yılmaz Tunceli'de

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, yatırımları baraj yaparak yatırım yapılmasını istemeyen Tuncelililere, "Hem yatırım yapacağız, hem de çevreyi koruyacağız" dedi.

Ankara'dan uçakla Elazığ'a gelen Bakan Yılmaz, karayoluyla Tunceli'nin Pertek ilçesine geçerek, Pertek Termal Tesisi'nde incelemelerde bulundu ve esnaf ziyaret etti. Buradan karayoluyla Tunceli'ye geçen Bakan Yılmaz, Valilik önünde törenle karşılandı. Esnaf ziyareti için şehir merkezine geçen Bakan Yılmaz, esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Fırıncı esnafı, kendileriyle yakından ilgilenen Bakan'a iftar için yağlı pide verdi. Nüfus oranı olarak Türkiye nüfusunun binde biri iken, KÖYDES kapsamında
ile verilen pay ise yüzde bir olduğunu, nüfus oranı ile yatırım payı oranı arasında 13 kat fark olduğunu, 13 kat pozitif ayırımcılık yapıldığını belirten Bakan Yılmaz'a, Tuncelili esnaf, "Baraj yaparak, çevreyi tahrip ederek yapılan yatırımları istemiyoruz" dedi.
Bakan Yılmaz ise Tuncelililere, "Hem yatırım yapacağız, hem de çevreyi koruyacağız" dedi. Esnaf ziyaretinin ardından Bakan Yılmaz, Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu ile iftar yemeğine katıldı.
Yarın Tunceli'nin Akpazar beldesini ziyaretinin ardından Ovacık ilçesine geçecek olan Bakan Yılmaz, Ovacık Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hayvancılık Tesisi'nde incelemelerde bulunduktan sonra helikopterle Malatya'nın Pötürge ilçesine geçecek.