Bakan Çağlayan: Karanlık odaklar ülkenin huzurunu bozmaya çalışıyor

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin ilerleyip geliştiğini bilen karanlık odakların ülkenin huzurunu bozmaya çalıştıklarını belirtti. Çağlayan, b

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin ilerleyip geliştiğini bilen karanlık odakların ülkenin huzurunu bozmaya çalıştıklarını belirtti. Çağlayan, birlik ve beraberlik içerisindeki Malazgirt ruhuna sahip Türk milletinin bu oyunlara gelmeyeceğini söyledi.

Malazgirt Zaferi'nin 939. yıldönümü nedeni ile Muş'un Malazgirt ilçesinde bir program düzenlendi. Malazgirt Zafer Anıtı önünde başlayan törenlere Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Muş milletvekilleri Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, AK Parti Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Yavuz Selim Kahveci, Belediye Başkanı Necmettin Dede, kamu kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda çeşitli bakanlıklarda görevli 70'e yakın bürokrat da hazır bulundu.

26 Ağustos 1071 tarihindeki Malazgirt Zaferi ile vatan toprağı olan Anadolu'nun kapılarının açıldığını anlatan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, daha sonra Türkiye'nin bugünkü durumuna değindi.

Ekonomik anlamda büyük mesafeler kat edildiğini anlatan Çağlayan, "Türkiye Cumhuriyeti devleti bölgesinde güven ve istikrarın simgesi olma konumuna gelmiştir. Diğer taraftan 'sıfır sorun, sınırsız ticaret' anlayışıyla gelişmiş ülkeler seviyesine çok önemli adımlarla ilerliyoruz." dedi.

Yaklaşık 30 yıldan beri ülkede güvenlik güçlerine ve masum insanlara kurşun sıkıldığını hatırlatan Zafer Çağlayan, pırıl pırıl gençlerin aldatılarak dağlara çıkarıldığını kaydetti.

Ocaklara kara haberler düştüğünü ifade eden Çağlayan, konuşmasına şöyle devam etti: "30 yıldır bu ülkede analar ağlıyor, babalar ağlıyor ve ocaklara kara haberler düşüyor. Soruyorum sizlere bu 30 yıllık süre içerisinde kim ne kazandı? Evet, bu ülke kazanmadı. Tersine sadece madde boyutunu söylüyorum ki bu ülke bu kadar insanının yanında 450 Milyar dolar gibi çok önemli bir kaynağını kaybetti. Silah tüccarları ise bu kanlı süreçten kazanç sağladı. Gençlerimizin kanından beslenenler kendilerine fayda sağladılar. Benim vatandaşımı istismar edenler bu işten kazandı. Türkiye'yi, şehirleri karanlığa mahkûm etmek isteyenler maalesef bu süreçten kazandı. Ancak onların bilmediği bir şey var ki oda şükürler olsun milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak elde ettiği Malazgirt ruhudur."

"TÜRKİYE GIPTA EDİLEN BİR ÜLKE OLDU"

Türkiye'nin gıpta edilen bir ülke olduğunu söyleyen Bakan Çağlayan, "Türkiye bugün güçlü, ekonomik durumu, coğrafi konumu ve yabancı sermayenin gıpta ile bakıldığı bir ülkedir. Bu gıpta edilmenin sebebi kardeşlik ruhunun yansımasıdır. Bize bizden başka engel olacak kimse yoktur. Kalkınmayı hızlandıracak adımlar atıyoruz. Türkiye'nin doğusundan batısına kalkınma olabilmesi kardeşlik ruhu ile alakalıdır. Türkiye bütün şehirleri ile kardeşlik ve dayanışma içerisinde olmuştur. Yıllardır ihmal edilen doğu bölgelerinin huzur içerisinde bir yaşam sürdürmesi için çabalıyoruz. Muşumuzu kalkındırmak için insanca yaşam sürdürülmesi için var gücümüzle çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Kutlama törenleri temsili Alparslan'ın askerleriyle beraber tören alanına gelmesi ve şehrin temsili anahtarını Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'a vermesiyle devam etti. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından gösteri sunuldu. Kutlama törenleri resmigeçit ile sona erdi.

Bakan Çağlayan ve beraberindekiler daha sonra 250 kişilik kız yurdunun temeli atmak üzere karayoluyla Bulanık ilçesine geçti.