Vali Arslan Romanları Yalnız Bırakmadı

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği iftar yemeğine davet edilen Vali Yılmaz Arslan Edremit'e gelerek Romanları yalnız bırakmadı.

Vali Arslan Romanları Yalnız Bırakmadı
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Edremit Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği'nin iftar yemeği için geldiği Edremit'te ilk önce, göreve yeni başlayan Kaymakam Osman Tunç'u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. İftar saatine kadar Kaymakam Tunç'un makam odasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Arslan, daha sonra Edremit Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği'nin iftar yemeğine katılmak üzere Kaymakamlık'tan ayrıldı.
İlçedeki Ağa Camii önünde Edremit Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği tarafından verilen iftar yemeğine Vali Yılmaz Arslan ile yeni göreve başlayan Edremit Kaymakamı Osman Tunç ile birlikte Edremit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlkay Gül ve İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ta katıldı. Ayrıca yemekte Edremit Belediye Başkan vekili Paşa Şentürk, İlçe Müftüsü Ramazan Tekin, CHP İlçe Başkanı Mahmut Ceylan, MHP ilçe Başkanı Ahmet Soylu, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Doğdu ile roman vatandaşlar katıldı. İftar saati öncesi 5-12 yaş arasındaki Minik Romanlar'ın okuduğu ilahiler konukları mest etti.
Edremit Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Dernek başkan yardımcısı Oktay Sümertaş, iftar yemeğine katılan başta Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'a, yeni göreve başlayan Edremit Kaymakamı Osman Tunç ve Edremit Belediyesi Başkan vekili Paşa Şentür'e, İlçe Emniyet Müdür Yavuz Sağdıç'a, Müftü Ramazan Tekin'e İlçe Jandarma Komutanı İlkay Gül'e ve tüm katılanlara ve iftar yemeğinde emeği geçenlere ayrı yarı teşekkür etti. İftar yemeğinde CHP, MHP ve AK Parti İlçe Başkanları ile partililerin aynı masayı paylaşması çevredekiler tarafından 'EVET'ciler ile 'Hayır'cılar aynı masada diyerek espri yaptılar. Yemek sonrası Vali Arslan ve Kaymakam Osman Tunç, Edremit Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Vali Yılmaz Arslan dernek başkanlarının sorunlarını dinledi.
Dernek Başkanı Tufan Zımba, Edremit'te oturan Roman vatandaşların ekonomik yönden okuyamayan gençlerin eğitim seviyelerinin düşük olması nedeniyle bir yerlere giremediklerini belirterek Vali Arslan'dan bu konuda destek istedi. Başkan Zımba ayrıca romanlar için yapılacak olan TOKİ'ninde bir an önce bitmesi konusunda da vali Arslan'dan yardım istediler. Vali Yılmaz Arslan, okumak için her hangi bir paraya ihtiyaç olmadığını belirterek, "Devlet kitapları okulu bedava yaptı. Fakir ailelere de ve okumak isteyen çocuklarımıza da kaymakamlığımızın gerekli yardımları zaten yapıyor. Siz çocuklarınızı yeter ki okula gönderin gerisi kolay" dedi.
Vali Arslan, "TOKİ içinde elimizden gelen her türlü desteği yapmaya hazırız "diye konuştu. Daha sonra Vali Yılmaz Arslan ile diğer protokol mensupları dernek önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.